Health stories

10 juni: Ett brev till min gympalärare

juni 10, 2015

1928351_7923005988_736_n

Vi har nu kommit till nummer 10 av Sofys 30 dagars träningsbloggutmaningDe andra inläggen finner ni under kategorien Upp och hoppa – Träningsbloggutmaning här till höger. 

Vi har nu även kommit till den rubrik där jag spontant kände att nej. Nej, vet du vad. Jag minns knappt namnet på min gympalärare, än mindre känner jag för att skriva ett brev till honom. Eller henne? Vi hade två gympalärare parallellt i grundskolan, exakt vem av dem som var min egentliga gympalärare. Ja det vet jag inte. Men absolut, de var bra båda två. Jag, var mindre bra. Nej omformulering jag var mindre lätt att ha att göra med. För bra på gympalektionerna har jag då alltid varit. Men min tonårsrevolt började några år för tidigt, enligt många runt omkring mig. 

Det är alltså jag på bilden. Där till höger. På efterfesten i gymnasiet efter den årliga amerikanska fotbollsmatchen mellan skolorna här på ön. Jag spelade alltså inte. Jag var mest där för cidern ;) 

I gymnasiet hade vi en bra gympalärare även där, men ännu en gång minns jag inte namnet. Jag minns hur larvigt jag tyckte det var att skolka från gympalektionerna. De om några var väl kul. Jag minns även att jag redan här fascinerades av kursen om näringslära. Alla rätt på dem proven. Vi borde haft mer lektioner om kost.

Nu när jag tänker efter borde vi kanske haft mer lektioner med matnyttig kunskap, och mindre spökboll. Jag får sällan användning för de regelverken idag. För enligt mig, var inte sporten klurig. Mer det faktum att jag inte alltid förstod reglerna. Men det kanske bara var jag…

Gymnastik, och hemkunskap nu när jag tänker efter, lägger en bra grund. Flummämnen. Kan många tycka. Båda ämnen jag gick ut med bra betyg i. Jag var ett sådant barn, jag gillade det kreativa. Duktig i bild var jag också haha ;)  

Men gymnastiken var alltid en rolig timme, en glädje som jag än idag bär med mig ner i gymmet. För det kanske är det viktigaste, fina minnen från gympasalen.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jojo juni 10, 2015 at 5:57 e m

  Glad att du har fina minnen av gympasalen, och att du fick med dig rörelseglädje från idrotten. Viktigt för mig, eftersom jag själv är just gympalärare. Så jag skrev ett brev till mina elever istället..

  • Reply matkreation.se juni 10, 2015 at 6:59 e m

   Å jag var precis inne och läste ditt brev. Jag log från rad 1, nu när man blivit äldre – och förhoppningsvis – visare, kan jag nästan känna frustrationen över det totala icke-intresset för motion många hade när de var yngre. Jag har inte tänkt på det från en gympalärares håll tidigare. Fint skrivet, och det låter som många minnen som barnen förhoppningsvis tar med sig långt upp i åldrarna :)

 • Reply Sara juni 10, 2015 at 7:00 e m

  Haha jag håller med, det var en del flumm på gympan. Men vi hade så kul också!

  • Reply matkreation.se juni 10, 2015 at 7:02 e m

   Verkligen, utan gymnastiken i skolan tror jag många barn inte hade kommit i kontakt med idrott. Än mindre fortsatt i vuxen ålder, säga vad man vill – men jag minns dem som bra timmar :D

  Leave a Reply