Health stories

11 juni: Min bästa träningskompis

juni 11, 2015

IMG_3650 IMG_3648

Säg hej till min bästa träningskompis. Mig själv. Jag är en tävlingsinriktad människa, det är ingen slump att jag bestämde mig för att tävla i Bikini efter första veckan på gymmet. Jag är svart. Eller vit. Men jag vet inte riktigt när det kommer till det här med att konkurrera mot andra, det skapar stress. Vilket antagligen är anledningen till att mina lagsports-satsningar stupat ganska kvickt. 

Jag tävlar kort och gott med mig själv. Jag pushar, jag peppar, jag utvärderar. Mig själv. 

IMG_3651 utfall smith

Bilderna är från dagens benpass, som utfärdades halvt som halvt i tårar av utmattning men i ren och skär lycka. Jag har sagt det tidigare, men styrketräning är en ensam sport på många vis. Vi drivs av annat än en lagkänsla eller av en tränare som högljutt hejar på. Vi drivs av utvecklingen som sker inom en själv. Eller, jag gör i alla fall. Att få pusha kroppen till nivåer jag aldrig trodde var möjligt, det är det som driver mig. 

För några veckor sedan fick jag med min syster på ett benpass.

IMG_3019 IMG_3020

Min träningsbuddy som kommer på tillfälliga besök emellanåt, vilket roligt pass vi hade. Vi praktiskt taget grät oss igenom passet av skratt. Men lite så upplever jag att träningen blir med en vän, sjukt roligt. Och ganska ineffektivt. Träningen är för mig min tid. Min tid för att få fokusera på mig, att få använda den där viljan till något som är så förbannat utvecklande att det nästan är löjligt.

Att jag sedan har ungefär ganska exakt noll kompisar med ett intresse för gymträning skulle även det kunna bidra till att min bästa träningskompis är mig själv haha.  

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply