Health stories

15 juni: Mina löparskor

juni 15, 2015

söndagsbilden bandana knut

Helgen som va var en sådan där energi-boostar helg. Ni vet en sådan helg som har fyllt en med energi för den kommande veckan. Aka. Nykter helg. Eller, semi-nykter åtminstone. Men hade jag planerat något bättre hade storstädningen lagts under söndagens regntimmar istället för på lördagen när det var kanonväder – allt för att skapa tid åt solning på söndagen. Haha ja det gick väl inte som planerat.

Redan i torsdags kom sommarvärmen, vilket jag och min vän nyttjade till max med en AW på vår uteplats.

rosévin vattenmelon med lime

Ett, och några till, glas rosé med vattenmelon och lime.

För det är ett fint sommartips, pressad lime över vattenmelonen. Vattenmelon har aldrig smakat så gott ;) Believe me.

På fredagen grillade jag och mannen för att sedan plantera oss i soffan framför vår nya serie Castle som hittills uppfyller samtliga krav jag har på en bra serie. Mycket mord, en del humor och få huvudpersoner så jag kan ha koll på vem som är vem.

På lördagen blev det först ett ryggpass och därefter lunch på stan med coachen och en del planering inför kommande månader med diet. Men den dagen dröjer ännu någon månad. 

Sedan var det hem för storstädning och en timme ute i solen med katten Ludde som sällskap. Sedan blev det ytterligare ett glas vin, denna gång med mannen ute på Foresta med fin utsikt. 

IMG_3806 IMG_3807

Söndagskvällen spenderades sedan i vanlig ordning med söndagsmiddag hos föräldrarna. Denna gång med lillasysters kurdiska vän och hennes familj på besök.

Ett ord för gårdagens middag. Matfest. Pappa hade lagat lammfärsbiffar med fetaost, och våra gäster hade med sig diverse kurdiska rätter. Kyckling, syrad lök och det bästa av allt. Vindolmar. Bland det godaste, jag ätit någonsin.

Så där har vi helgen summerad i några enkla rader. Vilket givetvis inte var rubriken, nej – dagens rubrik i Uppochhoppas 30 dagars träningsbloggutmaning var nu Mina löparskor. 

Vi vet nu alla vid det här laget att jag inte är någon större löpentusiast. Men det innebär givetvis inte att jag inte emellanåt njuter av en kortare löprunda. 

Men jag måste ändå poängtera att jag förra sommaren sprang både Tough Viking 1.5 mil, Midnattsloppet och Bellmanstafetten. Så så rookie är jag väl inte. 

Men någon avancerad löpsko skulle jag inte påstå att jag har. Nej, det är de nedanstående Nike dojorna köpta i New york, främst valda för att de var fina att se på och matchar mina träningskläder väl.

Men sköna är de att springa i, ändå. Väldigt sköna faktiskt, och duger fint åt mig. Här är de, nyligen hemkomna tillsammans med mig efter ett trappintervallpass här på kvällskvisten.

löparskor Nike

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply