Health stories

17 juni: Favoritinspiratör

juni 17, 2015

Detta inlägg kommer direkt härifrån köket, zucchiniplättar med vitlök och chili står på menyn. Serverat med revbensspjäll. Så receptet för det kommer upp under morgondagen.

Men nu har vi återigen kommit till en sådan rubrik i Uppochhoppa träningsbloggutmaning som behöver tänkas på lite extra. För min första tanke var Ashley Keltwasser, med en fysik jag antagligen skulle döda för. Om man nu får säga sådant högt. Men vid en närmare eftertanke känner jag ingen större koppling mellan henne och just ordet favoritinspiratör. En fysik-förebild är väl snarare rätt ord (eller fel ord, finns ens ordet fysik-förebild?)

Vi försöker bryta ner ordet istället. För bara ordet Favoritinspiratör är för mig något oklart. Det jag söker är någon som inspirerar mig. Det är det många som gör, i alla möjliga sammanhang. Men jag inspireras lite extra så där av starka kvinnor. Ja, både fysiskt och mentalt. Men mest mentalt i detta fall, då.

Alexandra Bring tycker jag inspirerar, hon känns som en genuint, stark kvinna. Som vågat satsa på det hon ville göra. Som jobbar hårt för att nå dit hon vill komma. 

När jag tänker efter är det främst egenskaperna att våga satsa och att jobba hårt som jag värdesätter högt. Driva kvinnor. Ingen kommer någonsin göra jobbet åt dig för att ta dig dit du vill.

Så så är det.

Om vi ändå diskuterar inspiratörer måste jag även nämna Sanna, som driver Tasty Health. För min första kontakt med Hälsosamt bak var hennes recept på chokladbrownie med jordnötssmör och bananglass – eller ett halv dant försök av receptet bakat av min syster. Att man kunde baka utan socker? Ja, det var något nytt för mig. I samma veva avgiftade jag mig från sockret (för ja, avgiftning är rätt ord. Har aldrig mått så dåligt) och började med, något för mig ganska nytt, det här med riktig mat haha.

Eftersom att det är middagstid, för vissa…. Eller kanske sovtid för andra. Men framförallt en receptblogg så bjuder jag på ett recept på min favoritsoppa som jag lagt upp tidigare. Bra ting tål att repeteras.

soppa

Ärt- och mozzarellasoppa. Och bara galet god.

INGREDIENSER (1 portion)

Ärtsoppa

  • 2 dl frysta ärtor
  • 1 ekologisk mozzarella
  • 1 dl cashewnötsmjölk
  • örtsalt
  • koriander
  • hampafrön

TILLAGNING

Börja med att koka upp ärtorna i en kastrull, när de är färdiga så häll av allt vatten och häll över ärtorna i en mixer eller en matberedare. Häll av vattnet från mozzarellan och bryt ner den i bitar med ärtorna, tillsätt cashewnötsmjölk och örtsalt och mixa på full effekt till önskad konsistens. krydda med ytterligare örtsalt om det behövs, toppa med färsk koriander och skalade hampafrön.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply