Health stories

23 och 24 juni: Saker som ger mig energi och Träningsmagi

juni 24, 2015

IMG_4023

Världen utanför stannar dessvärre inte upp för att jag går under jorden i några dagar och flera rubriker i Uppochhoppa 30 dagars träningsbloggutmaning har därför passerat. Medan jag stått still. Så vi tar igen dem nu, resterande inlägg finner ni under kategorin Upp och hoppa- Träningsbloggutmaning. Här till höger.

Rubriken den 22 juni löd som sådant, ett intervallpass. Och jag springer faktiskt intervaller. Emellanåt. Och ett exempel på ett sådant trappintervallpass går att läsa här.

Saker som ger mig energi, och träningsmagi – är förenade. Min energi hämtar jag främst i gymmet, efter det där passet där jag lyckades lyfta tyngre än jag tidigare trott var möjligt. Efter ett sådant pass som kan beskrivas med ett ord, träningsmagi. Och jag har en del sånna, en hel del faktiskt. Främst då för att jag var så svag när jag klev in i gymmet, första gången. Ribban var lagd lågt, jag kan inte bli annat än starkare. 

Min familj, pojkvän och vänner. Ger mig energi, annat vore väl ändå konstigt. Surround yourself with the people who are going to lift you higher. Men min energi hämtar jag likväl från stunder med mig själv, med min kamera, i tystnad i naturen. Energi får man från rätt omgivning, i rätt stund. Tror jag, att ha förmågan att känna efter. 

IMG_3998 IMG_4022

För att kunna skapa Träningsmagi, ni vet. När du nästan känner endorfinerna i din kropp. Behöver du energi. Alltså ätbara ting. För vi sa ju det sist, den 19 juni i Hur min träning förändrar mig att när träning introduceras in i ens livsstil, förändrar du förmodligen annat i samband med detta. För mig introducerades maten, som innan inte var särskilt viktig. Så länge jag fick min dagliga dos choklad, krävde jag inte mycket annat. Att jag sedan spenderade större delar av mitt dygn sovandes, var inte så konstigt – förstår jag idag. Min kropp var dränerad, den saknade energi. Den saknade mat. 

Det är endast du själv som kan skapa den vardag du själv önskar uppnå, öppna ögonen, känn efter, gör om – gör rätt. För det är aldrig försent att ändra sådant du inte är nöjd med.

Min matlåda med bönpasta, grönsaker och köttfärs är nu uppäten. Mentalt har jag laddat för mitt axelpass sedan morgongröten, idag är det just det där vi vill uppnå. Träningsmagi. 

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Johannes Sundlo juni 24, 2015 at 10:20 e m

  Mer intervaller säger jag!
  Trappor i all ära men det finns få saker som är så tillfredställande som att köra hårda backintervaller i en slalombacke eller liknande. Ut och spring!

  • Reply matkreation.se juni 24, 2015 at 11:15 e m

   Haha men Johannes, det här med löpning asså… mina trappintervaller fungerar finfint. Men visst, en vacker dag kanske ;)

  Leave a Reply