Health stories

25 juni: Sporter jag utövat

juni 25, 2015

gymnastik

Rubrik nummer 25 i Uppochhoppas 30 dagars träningsbloggutmaning. Resterande inlägg finner ni i vanlig ordning i kategorin Upp och hoppa- Träningsbloggutmaning här till höger. Och jösses, vi närmar oss slutet av denna utmaning. Vilket då också innebär att vi snart kliver in i juli.

Listan med sporter jag inte utövat borde kunnat göras kortare. För jag har sportat en del, serru. Mer framgångsrik i vissa sporter än andra. Och som jag fint visar prov på här ovan, var jag relativt talanglös inom gymnastiken. Fotbollen, vilket jag nämnt tidigare, var jag inte särskilt duktig på det heller. Men det kanske snarare handlade om ett totalt uteblivet intresse för allt annat än killarna i fotbollslaget. Tennis var jag inte heller särskilt bra på, och är än idag helt urusel. Karate var jag väl snäppet vassare på, men insåg i tonåren att det inte var särskilt ballt. Så då slutade jag på det. Basket spelade jag också i många år, kanske främst då för att jag har en mamma som är före detta basketproffs. Och med mina 157 cm kanske jag redan innan borde förstått att jag hade in princip alla odds emot mig.

snowboard

Att födas in i en sportintresserad familj innebar redan som liten en del skidresor upp till Åre. Och efter flytten till Italien där vi spenderade helgerna i Schweiz blev skidresorna inte färre direkt. Ungefär i samma veva insåg jag återigen att det här med skidor, det kanske inte var så ballt det heller. Det var ju bräda man skulle åka. Tyvärr så hade egenskapen som inte fungerade i gymnastiken för mig – att vara totalt orädd, i denna ålder börjat avta. Jag blev rädd för att åka fort. Jag blev rädd för att ramla. Jag blev rädd för att göra mig illa. Så familjeresorna spenderades från denna tid mest ståendes i backen, väntades på mig som sakta skulle hasa sig ner för varenda backe. Så inte nog med att jag inte var värst duktigt på bräda, jag hade vid detta lag helt glömt bort hur man åker skidor. Det har inte blivit någon skidsemester sedan dess. 

fiske

Däremot, tro det eller ej, var jag en jävel på det här med fiske. Som liten skrapade jag ihop min veckopeng för att sedan vallfärda bort till Berras fiske vid norrtull för att köpa det senaste draget. Familjealbumen från våra somrar med segelbåt består till mesta del av familjen som solar, äter middag i sittbrunnen eller klättrar på klippor. Jag, jag satt med min hatt och min hov och fiska spigg. 

I födelsedagspresent fick jag ett år en fiskerese med min pappa, överlycklig tjej – som sedan kom hem med en abborre som svalt en kräfta. Absurt egentligen. Än idag kommer jag på mig själv att leta fiskar bland sjögräset när jag befinner mig vid vattnet.

En annan stor passion, var ridningen. Och förmodligen den enda sport jag genuint kan påstå jag förstod mig på. En del fina priser skrapade jag ihop under åren som tävlande, till och med titeln som Hong Kongs bästa juniorryttare. Ja, vi bodde då i Hong Kong. Annars skulle det också vara väldigt märkligt, att vinna ett pris i ett land jag inte befann mig i.

Tyvärr kommer du tids nog upp på en nivå där du måste ta ett beslut, satsa helhjärtat eller inte alls. Jag valde inte alls. Som den svartvita person jag är.  

Men idag är jag glad, att jag höll mig aktiv som barn. Det la en fantastisk grund till dagen då jag hittade det jag faktiskt bör hålla på med, styrketräning. Och förhoppningsvis väljer jag denna gång rätt, att satsa helhjärtat. 

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply