Health stories

3 juni: Träning när jag är 65

juni 3, 2015

734610_10151349924656169_42340078_n

Då går vi in i dag nummer 3 i juni. Vilket även innebär inlägg #3 i 30 dagars träningsbloggutmaning, träning när jag är 65. Vilket då innebär att jag behöver snabbspola mig igenom de kommande 41 åren av mitt liv. Vilket bara det gav en gnutta ångest. 

Min första reaktion på dagens rubrik var, när jag är 65 år är jag glad om jag tar mig ur soffan. Än mindre överlycklig om jag tar mig till gymmet. I nästa sekund insåg jag att far min fyller 60 i år. Starkare än någonsin och med en kondition som sopar banan med min flera gånger om. Livet som 60 plus:are är kanske någonting annat än den första tanken man får.

Bilden ovan är ett fångat minne från surfbaren i Thailand. Den briljanta kombinationen av alkohol och wakeboarding, att vi alla spenderade mer tid på arslet än på brädan måste väl erkännas men vad jag minns var den endast en av oss som efter detta flög hem till Sverige rejält skadad. Jag skulle vilja påstå att viss aktivitet trots allt har ett bäst före datumFör 60 plus:arna då.

Kanske är jag naiv när jag säger att jag hoppas kunna fortsätta med min styrketräning tills dagen jag kollavippar. Eller så är min passion tillräckligt stor för att våga hoppas. Men min träning om 41 år, kommer oavsett form ge samma känsla av välbehag, av utmaning och bara av ren lyckaOavsett form.

För att ett ungt liv i rörelse tror jag sällan slutar på ett annat sätt.

Do today what your future self will thank you for. 

Typ, ish.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply