Kitchen stories

Acai bowl med superduper food topping

oktober 17, 2014

acaibowl superfoodsIgår när jag kom hem från jobbet svarvade jag om till träningskläder, en power walk med trevligt sällskap skulle betas av innan middagen. När jag sedan satte mig i bilen en timme senare kände jag mig trött, hängig och ont i öronen. Som om en förkylning var på gång. Kanske därför jag varit så trött?! Aja, oavsett så lät sjlvkurerering passande. Superfoods. I överflöd.

Acai bowl fick det bli. Supermaten från Amazonas. Vanligtvis görs denna med fryst banan, jag är skeptisk. Det här med banan i mat, eller bakverk är ingen hit – tycker jag. Oavsett vad du tillsätter, smaksätter eller döljer banansmaken med… så nästlar den sig alltid tillbaka igen. A big no no. Istället använde jag fryst smoothiefrukt och frysta vindruvor. Vilket ger samma konsistens, men godare smak. Placebo eller ej, idag känner jag mig betydligt bättre.

INGRDIENSER

  • 100 g fryst smoothiemix från Coop (portionspåsar med fryst frukt)
  • 1/2 färsk mango
  • 1.5 dl kokosvatten
  • 3 urkärnade dadlar
  • 1 msk hampaprotein från Renée Voltaire
  • 1 msk gojibär
  • 2 tsk acaipulver
  • 5 frysta vindruvor

smoothiemix bi pollen

TILLAGNING

Släng ner samtliga ingredienser i en mixer och mixa på full effekt till önskad konsistens, önskar du den rinnigare så tillsätt mer kokosvatten. Toppa sedan med bi pollen, chiafrön, gojibär, mullbär, linfrön och frysta hallon och en skvätt raw agave sirap. Fin fint mellanmål, frukost eller när du, som jag, inte orkar laga middag. För ytterligare mättnad så klickade jag i en stor sked ekologiskt jordnötssmör. Enjoy!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply