Kitchen stories

Äggvitepannkaka

april 1, 2015

walden farms

Onsdag idag vilket innebär en dag till med jobb och sedan lite långledigt, vilket i mitt fall innebär fokus inlämningsuppgift till bildbehandlingen. Att förmedla ett budskap med bildbehandling av tre bilder. Sug på den! Där har jag något att bita i. Då SATS, till min förtvivlan, har plockat bort Hot Mojo klasserna på tisdagar bestämde jag mig för att boka in 60 minuter yoga igår istället. Det gör jag nog inte nästa tisdag. Det här med variation är viktigt för mig, i alla fall rörlighetsträning som komplement till styrketräningen. Therefore yogapasset. Jag gick på yoga under en lång tid för länge sedan, sedan upptäckte jag Hot Mojo och fastnade liksom där men kombinationen av ett benpass dagen innan och ett armpass timmarna tidigare blev helt enkelt för tungt. Jag vaknade upp med värk i höftböjaren igen och fick till min förtvivlan ta ett vuxet beslut och boka av mitt Hi- Intensity pass ikväll. Att lära sig sina begränsningar. Så hädanefter blir det ETT kvällspass och den lotten går nog till HEAT passet på måndagar. Att jag kan träna ett pass om dagen innebär inte att jag kan träna två pass om dagen, förutom undantagsfall.

Processed with MoldivBicepspassen som tidigare var något av det värsta jag visste har börjat kvala in på favoritlistan trots allt, med största sannolikhet pågrund av en faktor. Jag ser utveckling, vilket är just min största motivationsbooster. När allt slit börjar synas och kännas. När styrkan kommer inifrån. Ett gott armpump där jag bokstavligen trodde mina triceps skulle explodera.

chiapudding chiapudding med sylt

Som ett extra-insatt mellanmål råkade visst en chiapudding slinka ner. Denna gång med kokosmjölk och sedan toppad med hemmagjord hallon- och blåbärssylt.

Men till äggvitepannkakan. Häromkvällen, efter att samtliga matlådor var intagna, inklusive kvällsmålet kände jag mig fortfarande lite sugen på något. Inte hungrig, utan sugen. Då jag redan äter mer än vad som står på mitt kostschema så fick jag helt enkelt ta det lite lugnt, i present to you ugnsbakad äggvitepannkaka med walden farms såser, ett kvällsmål på totalt 90 kcal och ca 19 g protein om jag räknar rätt.

Notera att jag förespråkar näringsrik mat som bidrar med byggstenar och energi till kroppen. Men jag förespråkar även mycket mat haha så ibland får man helt enkelt kompromissa med sina värderingar. Det här är alltså inte något som ska ersätta en måltid, utan som kan ätas utöver sitt dagliga intag. Så då har vi det utrett :p

INGREDIENSER

TILLAGNING

Sätt på ugnen på 180 grader, ta fram ett bakplåtspapper – smörj det med kokosolja och lägg upp det på en ugnsplåt. Vispa äggvitan tills du fått ett hårt skum, tillsätt resterande ingredienser och vispa igen. Häll upp smeten på ugnspappret och ställ in den i ugnen i ca 10ish minuter – jag tog ut den när den hade fått färg så håll koll. Toppa med ännu mer kanel och valfria såser.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Josefine februari 7, 2016 at 1:50 e m

    Blir pannkakan inte som maräng i ugnen? eller blir den mjuk så man kan rulla den eller äta med kniv och gaffel utan att det bara blir som marängsmulor?

    • Reply matkreation.se februari 8, 2016 at 11:01 f m

      Den blir inte maräng, utan jag rullar ihop den och äter den med gaffel. När du blandar i Kasein, eller vassle, eller typ fiberhusk så får den en helt annan konsistens än maräng. Maränger behöver även längre tid i ugnen (ca 50 minuter på låg värme) Dessa blir en äggvite wrap typ :)

    Leave a Reply