Kitchen stories

Äggvitewrap med kyckling, tomatsallad och tryffelhummus

maj 24, 2016

Efter den hemska natt jag hade natten till måndagen förvånades jag faktiskt över hur jag orkade både dricka té med Hanna igår och hålla mig vaken längre än till klockan 9. En liten del av mig hade ångest inför ytterligare en sömnlös natt och när klockan började närma sig 01 vidtog jag extremt preventiva åtgärder aka jag plockade upp Lassie min mjukishund som spenderat de senaste åren under sängen hahaha. Jag har liksom dragit slutsatsen att jag är för gammal för gosedjur i  sängen, och hade inte jag tagit det beslutet hade garanterat någon annan där hemma gjort det åt mig. Men han finns alltid lagom nära ändå och mannen där hemma suckade bara när jag hämtade upp honom igårkväll. Men inom fem minuter hade jag somnat, kanske får bli en permanent lösning det här ändå hahahaha.

Vamp

Jag vaknade upp utvilad och redo för middag med min syrra, födelsedagsbarnet. Men innan middagen blir det en drink på Anglais terassen, sedan börjar jakten efter råbiff- om jag har förstått oss två rätt. Trist nog mår jag skit och tror att jag har både feber och öroninflammation på gång. Det kom jag på 5 minuter in i dagens träningspass, men klok som en bok beslutade jag faktiskt att avbryta passet. Typ döende…. Och förmodligen blir det alltså en träningsfri vecka efter att noga ha känt efter hur kroppen faktiskt mår. 

Men…. så bokade jag precis tid till mina tre nya tattooos som jag spånat på. Dom kommer bli så bra! Så vi kan väl konstatera att denna dag redan är betydligt mycket bättre än samma tid som igår. Trots allt.

Glutenfri wrap tryffel hummus

Ni kommer ihåg tryffelhummusen (som jag nu förstått inte stavas med en särskrivning) som jag åt till denna middag? Det var denna kväll den idén föddes, till kycklingwrappen. 

eggwhite wrapproteinwrap

Mannen fick tortilla bröd men då jag inte hittade några glutenfria fick jag göra eget. Vanligtvis gör jag detta bröd när vi ska göra wraps, men just denna kväll ville jag ha något mer low carb och proteinrikt – därav äggvitewrappen, som jag till en början vart lite skeptisk mot men nädu, den var bra. Vilket min väldigt glutentolleranta pojkvän även intygade.

glutenfri kycklingwrap

En behöver möjligtvis inte förklara närmare att nej- denna wrap gick inte att stänga då någon anse sig behöva ett kilo kyckling på…. 

Men en lika fin middag var det för det, som tog cirkus 15 minuter att tillaga. Med andra ord, ingen tid alls. 

INGREDIENSER

Wrappbrödet (1 portion) 

  • 2 dl äggvita
  • 1/2 dl bakprotein
  • 1 msk fiberhusk
  • havssalt

Tillbehör

  • Hummus: Kikärtor, en skvätt mjölk, vitlök, salt och tryffelolja
  • Kyckling stekt i: chilipulver, havssalt, garlic & peppar
  • Tomat & rödlökssallad + en skvätt balsamico
  • Röd råkostsallad

TILLAGNING

Börja med att skiva upp kyckling och stek den i ett gäng kryddor. Blanda sedan ingredienserna till wrappbrödet i en bunke, hetta upp en liten stekpanna med kokosolja och när pannan är varm så häller du över smeten. Stek i någon minut på varje sida och lägg sedan wrappen åt sidan.

Skiva rödlök och minitomater och blanda med balsamico och havssalt.

Mixa allt till hummusen med en stavmixer.

…. Och montera sedan ihop allting till en wrapp! :D

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply