Kitchen stories

Äppelpaj kaseinmuggkaka med jordnötssås och stekta äpplen

juni 27, 2015

äppelpaj muggkakastekt äpple

Kostschema i all ära, men ibland. Då är inte kvarg så värst spännande. Ibland, vill jag ha muggkaka. Mitt stora problem med mat utanför kostschemat är att jag är en sådan person som får dille på saker. En periodare, så att säga. Vilket konstigt nog inte satt käppar i hjulet med mina luncher, som vanligtvis består av samma mat. För enkelhetens skull då.

Den främsta anledningen att jag inte får dille på sådant jag inte bör äta är nog att I don’t go there. Ät det som står, njut och må bra. För det är god mat, och variationsrik. Men inte helt fri. Men som coach sa, offseason är det inte hela världen om något annat slinker ner. 

Så muggkaka fick det bli, det där som faktiskt fick slinka ner nu då. 

Och när jag ändå tog mig friheten kunde jag väl lika gärna steka några äppelskivor. Och ringla över lite jordnötssås haha. Det var kanske inte riktigt det han menade… 

Muggkakan avnjöts sedan på vår uteplats, som denna sommar varit vet man inte när man nästa gång får se något annat än moln på himmeln. Och ja, det där är ett ålderdomshem. Som vi bor granne med, gatan har därför ett ständigt lugn över sig. Förutom de enstaka individer som rymt från hemmet. Jag är helt seriös, det har hänt. 

sommarkväll

Det här receptet på muggkaka är bara så där fint perfekt. En fast men krämig kaka, perfekt som kvällsmål.

INGREDIENSER (1 portion, denna vill man inte dela med sig av ;p)

 Kasein muggkaka

Topping

casein muggkaka kasein muggkaka

TILLAGNING

Börja med att skära upp äpplet och stek det med kokosolja, kanel och sötning. När äpplet börjar få färg, ta fram en stor kopp och häll ner ingredienserna för muggkakan. Blanda väl med en sked och micra i 30 sekunder.

Ta ut muggkakan och toppa den med de stekta äpplena och jordnötssåsen som är gjord på Chike jordnötsmjöl blandat med vatten.

Super gott, det här :)

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply