Kitchen stories

Äppelpaj med proteincrumble

april 27, 2015

protein äppelpaj äppelpaj med kesella

Veckans första benpass har precis betats av och inte blev det något nytt rekord på marklyftsfronten. Det kan liksom inte gå så bra varje gång, men jag lyckades öka från 60 kg till 70 i mina hipthrusts – och ännu finns det mer att ge. Jag försökte på hundra, men stångfaan lyfte knappt en centimeter från marken. Under marklyften återkommer jag ständigt till vad Alex sa en gång under ett Tyngre avsnitt ”fortsätta bara att dra, stången kommer att lyftas”  så jag drog. Drog lite mer, och ytterligare lite till. Nu ska jag berätta för dig, Alex, att stången lyfte liksom inte. Oavsett hur mycket jag fortsatte att dra. Jag drog ett lyft på 95, som kom ungefär till knäna innan jag släppte den av utmattning. Backade tillbaka och gjorde ett lyft på 90 bara för att försäkra mig om att den sitter kvar. Vilket den gjorde. Det är det här som är det fina, mitt mål med 100 kg börjar närma sig. Jag får ha lite is i magen och sluta stressa fram det, för jag vet att det finns inom räckhåll. I sinom tid.

Så nu sitter jag med rumppump efter kompensationen i resterande övningar, så lätt skulle jag inte komma undan – jag hade till och med laddat med en extra insatt Questbar. Och en aning till ryggont då jag aldrig slutade dra den där stången. Med Valborg kommer några ofrivilliga vilodagar, vilket jag tror kommer göra mig gott. Reload.

questbar smores

Och på tal om Questbars så vart det premiär för den inte så nya smaken S’mores. Som var god, det är liksom en Questbar. De är alltid goda. Men om den smakar just S’mores är jag tveksam till, vilket visserligen kan bero på att jag inte smakat just S’mores IRL som vi kallar det. Men den smakar, enligt mig, kakdeg. Med choklad. Inte som Cookie dough, utan mer som en krispigare kakdeg. Men å andra sidan tyckte jag att just denna bar saknade de där chunksen som gör en Questbar till just en Questbar. Min jakt efter en chunks-bombad bar får fortsätta.

Så tillbaka till äppelpajen. Med proteincrubmle. Och som går precis lika bra att göra utan protein, varför man nu skulle vilja göra det :o men ersätt bara proteinpulvret med lite sötning och vaniljpulver så blir det säkert bra. Jag hade en pajperiod förra sommaren, då bakades både persikopaj och körsbärspaj. Så himlans enkelt!

Det här är alltså en sådan-där-10-minuters efterrätt som går snabbt att slänga ihop om du mitt i besöket, eller när suget sätter in – inser att du inte förberett något tidigare.

INGREDIENSER (2 portioner)

Karamelliserade äpplen

Proteincrumble 

sockerfri äppelpaj proteinpaj

 

TILLAGNING 

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Skär sedan upp äpplena och stek dem i kokosolja och tillsätt sedan sötning, kanel och kardemumma. Stek dem tills de fått en gyllene färg.

Blanda sedan ingredienserna till proteincrumble i en bunke med en sked, lägg sedan upp äpplena i två mini formar alternativt en större form. Toppa med crumble(n?) och ställ sedan in i ugnen. Den där toppingen var liksom så väldigt, väldigt god att vi inte ville grädda den för länge. Så 5 minuter fick räcka. Och den blev perfekt.

Servera sedan med kvarg, vi hittade Nötchokladkvargen och det blev finfint!

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Fibersirap proteinbar | Matkreation.se augusti 11, 2015 at 3:50 e m

    […] Receptet på smulpajen hittar ni här. […]

  • Leave a Reply