Kitchen stories

Apple pie kaseinvåfflor

april 12, 2015

kaseinvåfflor Proteinvåfflor apple pie våfflor

Så fredagens läkarbesök avslutades på akuten, jag fick två val. Ring mamma eller åk ambulans in, jag ringde mamma. Så där satt vi i några timmar och efter diverse blodprover, kamerakontroller genom näsan ner i halsen och utfrågningar så kan vi konstatera att det inte är astma. Eller bronkit. Vi är helt enkelt tillbaka till muskelspänningar som påverkar andningen, japp. Naprapat nästa. Vilket som så är det väldigt skönt att ha uteslutit att det rör sig om något värre än så.

Då jag, av naturliga skäl, strikt förbjöds att genomföra mitt bröstpass i fredags fick dagens vilodag helt enkelt bestå av ett tidigt morgonpass tillsammans med pappa. Med en väldigt påtaglig träningsvärk efter gårdagens ryggpass. Efter passet skulle jag och mannen här hemma ge det här med brunch ett nytt försök, lunchserveringen på Millesgården tänkte vi spontant men efter att ha vaknat upp till regn kändes det mindre lockande att pallra sig utanför dörren.

Våffellunch fick det bli. Med vetemjöl för mannen och kasein för mig. Apple pie kaseinvåfflor toppat med äppelmos, kanel och mango. Och typ 3 koppar kaffe till det.

INGREDIENSER (2 våfflor)

  • 2 ägg
  • 1 skopa (30 g) One Casein Apple Pie
  • 1/2 dl havregryn
  • 1/2 dl osötad mandelmjölk
  • 1 msk lågkalori äppelmos
  • 1 msk sukrilett
  • 1 tsk bakpulver

TILLAGNING

Blanda samtliga ingredienser med en stavmixer, hetta upp ett våffeljärn med kokosolja (eller gör dem i pannkaksform) och grädda i några minuter. Klart!

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply