Kitchen stories

Apple pie muggkaka med stekta äpplen & vaniljkräm

juli 1, 2014

muggkaka (1) muggkaka2 (1)Kvällsmål, i mitt tycke – det bästa målet på dan. Jag beskriver mig själv som periodare, jag får dille på något, äter det tills jag inte ens tål tanken på det längre och sen går jag vidare. Just nu står muggkakan högst upp på önskelistan och då denna går att variera så pass mycket har jag svårt att tro att jag kommer tröttna. Och innehållsmässigt är den kanon!

INGREDIENSER

Muggkakan 

  • 1 skopa kasein (jag använde One Casein Apple pie från Fitnessguru)
  • 3 tsk kokosmjöl
  • 2 tsk mesquitepulver (kan uteslutas)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk äggvita
  • 3 msk cashewnötsmjölk
  • 1 msk kokosmjölk light

Stekta äpplen

  • 1/2 äpple
  • kokosolja
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk stevia
  • 1 msk låg kalori äppelmos

Vaniljkrämen

  • 0.5 dl mini keso
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk stevia
  • 1 msk osötad mandelmjölk

TILLAGNING

Börja med att hacka upp ett halvt äpple och stek äppelbitarna i kokosolja, tillsätt därefter kanel, stevia och äppelmos och stek lite till. Smörj därefter en mugg med kokosolja, mixa samtliga ingredienser för muggkakan och micra i ca 30-35 sekunder. I en matberedare eller med en stavmixer blanda därefter keso, vaniljpulver och stevia tills du får kräm, vill du ha den något rinnigare så tillsätt lite mandelmjölk och mixa igen. Montera ihop din skapelse och toppa med en klick cashewnötssmör.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply