Outdoor stories

Årets första bikinidag och tips på snabblunch

maj 7, 2016

Det skulle möjligtvis vara så att någon här har bränt sig. Ganska rejält börjar det kännas som också, en bränner sig alltid och borde därför veta bättre haha. Min fina vän avrådde mig från att lägga mig med sololja vilket jag tyckte skulle varit en bra idé då man liksom aldrig får färg i Sverige. Problemet är att jag sällan pallrar mig ut, därför får jag ingen färg. Jag blir lätt rastlös i solen. Men klockan 12 möttes vi upp och begav oss ut till klipporna som ligger ganska exakt 4 minuter från huset.

Svensk sommar

Det är helt otroligt att det finns så fina platser så nära vårat hem. Älskart. 

BikinidagBikini

En flaska vatten sodastreamades och både Vattenmelon, lime och skärbräda packades ner (att äta vattenmelon utan lime funkar liksom inte). Hanna skrattade både åt min gigantiska packning och min skärbräda, men det är viktigt att komma förbered för en dag i solen. 

Vattenmelon

Jag hade till och med förberett två chiapuddingar i plastglas som jag packade ner i påsen som sedan toppades med jordgubbar, som även de + en skalkniv fanns där i min packning haha.

Chiapudding Hanna

Bakis-Hanna fick en chiapudding hon med ;) Båda gjordes efter detta recept men med en halv matsked kakao i vardera glas. Perfekt solsnack ;)

Det är precis sådana här dagar som gör det så värt att leva i ett land som Sverige, hur mycket uppskattar man inte sol och värme när vi har dagar som idag?

Vilka fler slängde på sig bikinin idag? :)

Efter en fyra timmar i solen och mycket gnäll om Hannas baksmälla min brända rygg var det dags att bege sig hem, jag behövde framförallt påfyllning med MAT. 

garlic and basil chicken Kycklingtomat

Hahaha jag älskar ärtor! Och parmesanost. Till lunch/mellanmål blev det en snabb kyckling med vitlök, basilika och parmesan. Med massa massa stekta ärtor. Så gott! Och precis vad jag var sugen på efter en dag med frukt i solen ;)

INGREDIENSER (ca 4 portioner)

  • ca 800 g kycklingfilé
  • 2 burkar Mutti krossade tomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • 3 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • chilipulver
  • paprikapulver
  • massa finriven parmesan

TILLAGNING

Börja med att skiva kycklingen, stek den i kokosolja med kryddor tills den fått en bra stekyta. Häll sedan över de krossade tomaterna, hackad färsk basilika och pressad vitlök. Krydda rejält och låt allting puttra ihop i pannan medan du steker ärtor (?) eller inte steker ärtor? Kanske medan du kokar bönpastan?

Supergott och superenkelt! :) 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply