Kitchen stories

Ärt & broccolibiffar med hummus på solroskärnor

juli 5, 2016

Klockan 6 ringde väckarklockan för morgonträning, allt för att kunna fånga soltimmarna vi har med en promenad runt Djurgården på lunchen. Så sjukt underskattat med morgonträning, gillar det skarpt! Gårdagen spenderades mestadels i köket då mitt kylskåp ekat tomt alldeles för länge, vilket resulterat i att det köpts på tok för många proteinbars på senaste. Min akilleshäl, dom där jädrans barsen. Men förutom det njöt jag av veckans enda lediga kväll (en var visst orolig över att behöva bo själv och tokplanerade därför veckan för att undvika ensamma moments). Andis säsong av The Bachelorette laddades ner, vilket i sig tog en hel dag och när jag sedan skulle dra igång den – nerbäddad med kvällsmål i soffan laggar ljudet och när det börjat trilla typ 5 minuter efter bilden fick jag nog och var några sekunder ifrån att ringa Olof i Kroatien tills jag hejdade mig och kom fram till att jag faktiskt kan lösa det här själv. 

Och visst gjorde jag det. Tog kanske bara lite längre tid. Jag laddade över avsnitten på ett USB och spenderade sedan dryga halvtimmen med att peta in fingrarna med USB stickan i den smala springan bakom tv – och på den vägen få in den i TVn. Det var trångt alltså…. Och sen kom jag väl på att vi har ett urdragbart väggfäste hahaha så jag drog ut TVn – och satte i stickan.

pea patties omelett

Till middag lagade jag, visserligen biffar så det räckte till ett mindre land, vegetariska biffar på broccoli och ärtor. ÄLSKAR ärtor.

Biffarna serverades i en söt omelett med sallad, fetaost och hummus på solroskärnor och tillräckligt med vitlök att jag redan igår började oroa mig för att behöva befinna mig bland folk idag ;)

hummus

Nu kom jag även på att receptet jag snabbt klottrade ner på ett papper medan jag roddade en miljon olika stekpannor och kastruller ligger kvar på köksbänken – så jag får lägga upp receptet på just dom ikväll efter att jag och Hanna lagat middag.

Men hummusen blev verkligen en hit den också, och som med precis alla andra röror så tar den ganska exakt ingen tid alls att göra. Det du behöver ääääär:

 •  1 litet tetra kikärtor (vad är det, 230 g kanske?)
 • 1 dl rostade solroskärnor
 • 1-2 msk smält kokosolja
 • 2 vitlöksklyftor
 • havssalt

Tjoffa ner allting i en liten skål/bunke/whatever och mixa med en stavmixer.

solroshummus

nyttig middag recept

Antingen köper du glutenfria wrappbröd eller så gör du det här (urgott) eller så gör du som jag gjorde igår, en söt omelett för att bryta av mot aaaaaallt det väldigt, väldigt (men ack så goda) salta.

För omeletten gör du (kanske inte så otippat nog) som följer:

 • Blanda 1 ägg, 1/2 dl äggvita, en skvätt mjölk och ca 1/2 msk sötning. Stek.

broccoloibiffar

Receptet på biffarna kommer under kvällen dåra ;)

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Erica juli 5, 2016 at 10:08 e m

  Mums! Kan inte du lägga ut vad & hur du tränar, alltså hur dina pass ser ut? Hade varit himla kul & inspirerande! :D

  • Reply matkreation.se juli 6, 2016 at 11:27 f m

   Hej! Absolut kan jag göra det! Jag brukar inte skriva så mkt om min träning men jag kan börja få in lite mer om hur jag tränar och hur mina pass ser ut, ska försöka få till något i veckan eller i helgen :)

 • Reply Vegetariska biffar recept | Matkreation.se juli 6, 2016 at 11:21 f m

  […] med hummusen och omeletten […]

 • Leave a Reply