Kitchen stories

Asiatiska kycklingköttbullar med zucchininudlar & pesto

januari 23, 2015

zucchinipasta chili kycklingköttbullar pesto zucchinipasta

Godmorgon fredag. Eller godlunch, klockan börjar närma sig 12 – vilket för mig betyder lunchdags, prick klockan 12. En skada som ännu sitter kvar efter mitt halvår på periodisk fasta, inte en minut försent skulle maten börja intas. Nu har jag mest satt klockan 12 för att om jag inte sätter upp en tidigast-tid för lunch så finns det en stor risk för att lunchen förtärs strax efter frukosten. #matgladochhungrigtjej. Gårdagens träningspass blev ett förvirrat, ditten och datten pass. Ambivalens. Från vilodag, till ett axelpass till ett bröstpass till ett ryggpass. Allt inom loppet av en timme, oklart. Torsdagar, som egentligen enligt mitt förra schema var vilodag, kommer hädanefter att bestå av baksida ben – vilket lämnar söndagar som den enda vilodagen. Men mitt under mitt jag-behöver-inte-vila-idag pass fick jag mitt nya träningsschema, en 6 split. Glädjen över att se det nya upplägget med övningar jag tidigare varken gjort eller hört talas om resulterade i att jag skulle prova allt. Allt. På min lunchrast, därav virvelvinden på gymmet. Det kommer bli bra, det här. Jag har nu sedan november haft en 5 split, tre benpass och två överkroppspass. Högreps. Det här var helt tvärtemot hur jag la upp mina egna scheman där jag brukar ligga på reps mellan 6-12 med en 6 split, ben två dagar i veckan. Chocken min kropp fick efter mitt första högrepspass gav fin träningsvärk, vilket fortsatte i några veckor. Tills det avtog. Periodisera, var det ja. Högreps innebär likaså att vikten måste sänkas, för att orka. Nu är jag tillbaka till färre repetitioner, tyngre vikter, fler sets och mycket basövningar. Vi säger även hej till bänkpressen, intressant. Jag har fått schema för de kommande 3 veckorna, med stigande repetionsantal. Det ser bra ut, vi lämnar inte högreps för all framtid – men för de kommande månaderna. Fokus, styrka.

I eftermiddag väntar Aw med syster, därefter hem för att baka scones. Jag fick ju unna mig emellanåt tyckte jag Coach sa. Så imorn innan träningen har jag bestämt att jag förtjänar en sconesfrukost – därefter väntar Mobility, förhoppningsvis – om några, i vanlig ordning, bokar av sig från passet efter några glas vin på fredagskvällen så att jag får plats. Och sedan blir det ett ryggpass.

Till gårdagens middag, spicy asiatiska kycklingköttbullar med chili, koriander och zuccininudlar.

INGREDIENSER (2 portioner)

Kycklingköttbullar

 • 400 g kycklingfärs (färdigmalt eller mixa kycklingfilé i en mixer till färs)
 • 1/2 gul lök
 • 1 chili
 • 1/2 kruka färsk koriander
 • havssalt
 • peppar
 • paprikapulver
 • cayennepeppar
 • tandoori spice

Zucchininudlar

 • 2 zucchini
 • 4 msk pesto
 • 1 avokado
 • körsbärstomater
 • havssalt
 • finriven parmesan

kycklingfärs kycklingköttbullar

TILLAGNING

Börja med hacka upp koriander, lök och chilin (urkärnad) och blanda sedan samtliga ingredienser för kyckllingkötbullarna i en bunke och blanda runt noga med händerna. Hetta upp en stekpanna med olivolja, rulla köttbullarna och lägg ner dem i stekpannan. Låt dem steka först på hög värme och dra sedan ner värmen och låta dem lilla i pannan i ca 15-20 minuter så du är helt säker på att de är genomstekta. Under tiden kan du skölja av och göra nudlar av zucchinin, jag använder en Spiralizer, men har du ingen sådan så går det bra att strimla dem med en potatisskalare. Lägg sedan zucchinin i ett durkslag, salta och ångkoka dem över en kastrull med vatten (en zucchini per ångning), när zucchininudlarna är klara så skaka av vattnet och klicka i några matskedar pesto och rör runt.

Sedan är det bara att lägga upp zucchininudlar, skiva upp avokadon och tomaterna i bitar och toppa med köttbullarna och ytterligare en klick pesto. Fin fin middag det där.

 

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Marlene januari 24, 2015 at 2:29 e m

  Hittade hit av nyfikenhet på zuccini-nudlar… låter enkelt och gott :)

  • Reply matkreation.se januari 24, 2015 at 2:41 e m

   Vad kul att du hittade hit :) Absolut, zucchininudlar är bland de enklaste och bästa tillbehören. Och så gott så gott! =)

  Leave a Reply