Health stories

Att trivas i sin egna kropp

juli 20, 2016

Egentligen tror jag alla är lite ätstörda. Än har jag inte hittat någon i min närhet som inte tänker sig för när en väljer maträtt, som inte på något vis kompenserar för en burgartallrik eller som någon gång får ångest över portionsstorleken. Finns det ens ett rätt sett att se på mat? Är inte det ända rätta sättet det som får dig att må bra

Jag mår bra i mig själv och min kropp varje dag. Inte hela tiden varje dag, men ändå varje dag. Swimsuit

Och det kan jag göra, för att jag har valt att göra det. Visst får jag svackor, till och med i dagar. Veckor. Men jag tar mig ur dem, för det gör man om man kämpar för att göra just det. Jag väljer selektivt vilka konton, personer och kroppar jag dagligen vill exponeras för på Instagram och jag väljer att kämpa för ett ideal som inte kommer göra mig sjuk på vägen.

Egentligen är det tacksamt, att styrketräna. Att bygga. För att bygga krävs det mat. Mycket mat.

Det slog mig när jag satt med Olivia, när hon frågade hur jag tacklade min viktuppgång och hur jag känner mig idag. Det slog mig att det egentligen var ganska lätt. Lite för lätt kanske. Från att under flera år ha svultit kroppen i hopp om att det inte ska finnas något kvar att ta av till att nästa dag inse att det är här min fokus ska vara. På att bygga. På att äta.

Jag är sån, allt eller inget liksom. Jag tröttnade på inget och valde allt. För det är tungt och jobbigt att aldrig äta. Att behöva planera när en ska välja vilken lögn, för att inte upprepa samma lögn två gånger i rad. Det är tungt att inte ha energi. Att bli lättirriterad. Att kämpa för något som sakta tar död på en. Om inte rent fysiskt. Iaf mentalt. 

Jag vägde 40 kg när jag klev in i gymmet för att få bort det här hudväcket som vägrade rubbas. Från den dagen har vågen gått rakt upp. Hudväcket försvann aldrig, men det fanns kanske aldrig där från början? Jag vet inte.

IMG_4307

Efter att bilden till vänster togs rasade jag förmodligen ytterligare 4 kilo. När Hans, min PT som fick in mig i gymmet, tillbaka till livet, tyckte vi skulle träna rumpa förstod jag inte vad han pratade om. Jag ser den aldrig. Men andra gör, sa han. Från den dagen la jag all min ork på att bygga en underkropp. Bilden till höger är från igår, det var först nu det slog mig hur allt hårt slit faktiskt visst ger utdelning. Men det är verkligen som man säger, sometimes you just gotta look back to realise how far you’ve come.

Jag säger inte att det alltid är lätt, men i slutändan är det ett relativt enkelt beslut ändå. Att välja att leva. Jag har några skeva knep jag tar till. För min vikt tickar fortfarande upp. Och det är med en skräckblandad förtjusning jag ser att den gör just det. 

Swimmingsuit

Visst är jag kinkig med mat. Men jag äter mycket. Jag kommer nog aldrig äta exakt vad som helst, när som helst. Men det vill jag nog inte heller. Jag äter det jag känner för, när det passar in i min dag. Jag äter naturgodis varje dag, jag dricker vin varannan dag, jag äter typ 8 måltider om dagen och jag tränar 6 dagar i veckan och äter aldrig skräpmat. Ingens kost är densamma och det behöver den inte vara heller. Vi bygger vår egen trivsel. Våra egna riktlinjer, för att uppnå det vi vill. 

Det är lättare när en har ett kroppsideal som är kurvigt, muskulöst och feminint. I get that. Det har jag och det är den bilden jag dagligen tänker på för att ständigt påminna mig själv om vart jag är på väg.

Jag valde att slänga alla kläder jag aldrig kommer komma in i, dom fick hänga där ett tag. Och små le åt mig hahah, men tillslut åkte dom. Jag klär mig i tightare kläder idag, för att jag kan. Med mina nya kurvor haha. En större kropp klär bättre i kläder som framhäver…. Och med större menar jag naturligtvis större än jag var.

Jag hade sällan humörsvängningar. Jag är sällan på dåligt humör. Vi konstaterade att det var det som gjorde att jag kunde gå under radarn så pass länge, dagar utan mat påverkade mig aldrig särskilt mycket. Utåt. Däremot hade jag ångest, passar jag mig inte idag kommer den krypande tillbaka. Kommer den efter att jag ätit en stor måltid tänker jag GAAAAAAAAAINS haha. Mat, till mina muskler.

Det är det här som kommer få mig att bygga BEN. 

Det är mycket det som hjälpt mig. Viljan att bygga en kropp som jag vet kräver mat. Som kräver engagemang, dedikation. Men mestadels näring. Rätt näring, och mycket av den.

Men framförallt tänker jag alltid på hur mycket lyckligare jag är idag. För vad är livet värt som smal, om du ändå lever i en dov verklighet bredvid alla andra. Jag tar ytterligare 10 kilo plus på denna kropp, vilken dag som helst, om jag får fortsätta må så bra som jag gör idag.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Linda Assarsson juli 20, 2016 at 10:05 e m

  Det är så grymt inspirerande att dagligen kika in här på din blogg ??
  Din syn på mat och träning är grym!!
  Jag har själv gått upp x antal (typ 25 ?) på 10 år och jag vill ALDRIG tillbaka till den Linda jag var då ?
  Idag äter jag allt jag vill och när jag vill!! JAG styr mitt liv och mina val!! Magisk känsla!!
  Klart vissa tankar och känslor kan komma tillbaka stundtals, men jag låt den komma och jag låter dem passera!!

  Ha en underbar semester!! Bilderna du lägger upp är såå fina ?

  • Reply matkreation.se juli 21, 2016 at 7:44 e m

   Härligt att höra att du hittat en livsstil och vikt du trivs med idag. Visst mår man inte alltid på topp och psyket är inte alltid med, men precis som du säger får man acceptera dem och låta dem passera. Bara man är lycklig med de val man gjort. Tack snälla! Du får ha det så fint hemma i solen :D

 • Reply Sofia juli 21, 2016 at 5:01 e m

  Du är en fantastiskt fin förebild för yngre och äldre, i alla läger. Bra formulerade tankar och fint med en så klok fitnesstjej!!

  • Reply matkreation.se juli 21, 2016 at 7:41 e m

   Men gud tack snälla Sofia! Dina ord värmer verkligen =)

 • Reply Filip oktober 25, 2016 at 3:21 e m

  Fortsätt så bra jobbat, grymt snygg är du, glöm inte det =)

  • Reply matkreation.se oktober 27, 2016 at 11:04 f m

   Haha men gud tack snälla du ;)

  Leave a Reply