Health stories

Att våga välja mig

september 30, 2014

chins image (25)På nyårsafton satte jag upp ett mål för mig själv under året, okej – givetvis hade jag mer än bara ett mål, men det var ett som jag ville klara lite mer än alla andra. Chins. Det är något mäktigt med att kunna bära upp sin egen kroppsvikt, att ta kontroll över sin egna kropp och förflytta den – med endast dig själv som hinder. Under ett helt år har jag kämpat, med gummiband, med chinsmaskinen – otaliga gånger har jag hängt och dinglat i frustration över att jag absolut inte kommer någonstans. Men så kom jag upp, något kämpigt men jag kom upp. Och jag kom upp igen. Och igen. Dom sitter inte riktigt, men dom är på väg. Jag tog kontrollen. Nu sitter jag här, med penna och papper och skissar på nya mål. Nya mål i mark, i böj, i pressar. För det är viktigt med mål. Att förstå vart man vill. För mig är den inre resan så mycket större än den yttre, även om den inte syns på samma sätt, inte utifrån. Men på något vis har det varit lätt, trots allt. En viktuppgång på nästan 10 kilo har psykiskt inte påverkat mig som jag trodde det skulle göra. Den kom nog i rätt tid i livet, på rätt sätt. Kärleken till styrketräning är större en ångesten för att gå upp i vikt. Idag känner jag mig stark, på riktigt stark, Och varje kilo som jag går upp gör mig stolt- för jag har förtjänat det kilot, jag har slitit arslet av mig med vikter jag en gång bara kunde drömma om. Man ska inte jämföra sig med andra, men man kan inspireras av andra. Visst kan jag känna att jag också skulle vilja, och borde kunna lyfta lika tungt som hon bredvid mig på gymmet. Men det är då man måste minnas vart man började. Vart jag började. För nästan exakt ett år sedan stod jag där, med en träpinne på axlarna och kom inte upp ur min böj. Det är detta jag ska fokusera på – vad jag har åstadkommit under bara ett år, inte vad hon bredvid mig har gjort. Och för varje år kommer jag bara bli bättre, starkare. Om jag fortsätter kämpa, fokusera och prioritera, Prioritera det jag älskar. Det är lustigt det där, hur en livsstilsförändring som är så stor kan kännas så naturlig, jag antar att jag hittat rätt. Det som är rätt för mig. Äntligen.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply