Kitchen stories

AV Chai latte med äpple och mandelsmör

februari 10, 2016

Tätt efter frukost och kvällsmål, anser jag mellanmål vara en av dagens bästa mål. Förmodligen för att det liksom är ytterligare ett tillfälle under dagen att få äta kaka he he. 

Mellanmålen har jag emellanåt försökt kapa, främst för att jag innan denna tidpunkt ätit frukost, förmiddagsmål (? .p) lunch nummer 1 och lunch nummer 2. Jag har därför funderat över om jag verkligen behöver även detta mål, eftersom att jag timmen efter äter middag. Och timmen efter det kvällsmål. Och förmodligen går jag därefter och äter riskakor direkt ur skafferiet (i’m a fat kid at heart. Inser jag uppenbarligen när jag får svart på vitt hur en matdag ser ut) Men jo, skippar jag mellanmålet hetsäter jag middagen av hunger. Så mellanmålet är liksom här för att stanna. 

Aldrigvila proteinProtein chailatte

Och precis som med allt annat när det kommer till mig, är jag en periodare. Äter samma sak, tills jag en dag fått nog. Och går då vidare till nästa.

När jag var yngre spenderade vi timmar på Espresso house, där vi drack alldeles för många Chai latte. Och smygrökte alldeles för många cigg. 

Men sedan jag slutade äta gluten och drog ner på sockret har det inte blivit någon Chailatte, främst för att jag liksom inte riktigt tål den. Lyckan var därför totales när jag såg att Aldrig Vila släppte Chai latte protein. 

Något skeptisk måste jag ändå erkänna att jag var när jag klickade hem det. Men det överträffade helt klart mina förväntningar och smakar, så nära inpå en chai latte som jag minns den (som vi då kan komma i icke-riktig-chai-väg) Men fantastiskt god är den!

Mandelsmör Chailatte protein Äpple med mandelsmör

Och tillsammans med några äppelskivor doppade i (kanske lite för mycket) mandelsmör så är mellanmålet absolut ingenting jag kommer plocka bort ;) 

Chaiprotein går att köpa här, för den som undrar. Jag blandar ut en skopa med 1 dl vatten (alternativt 1 dl varmt kaffe) och 1 dl mjölk och ett gäng isbitar. Skaka noga, låt den stå i kylskåpet någon minut och drick.

vinterväder Beanie

Med det här regnrusket som detta land bjuder på idag så har jag en inbokad Pretty little liars kväll med systrarna, och jag kan inte tänka mig att spendera denna regniga onsdagskväll på ett bättre sätt ;)

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply