Kitchen stories

Avokadopesto

juni 13, 2014

Pesto

INGREDIENSER

  • 1 avokado
  • 1 kruka basilika
  • 60 g pinjenötter
  • 1 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • havssalt
  • 1 msk finriven parmesanost
  • 0.5 msk cashewnötsmjölk

TILLAGNING

Släng ner alla ingredienser i en matberedare och mixa tills du får en krämig och mjuk konsistens. Klart!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Hemmagjord pesto är nog det. enklaste. att. göra. själv. en fördel är att du kan variera smakerna i all oändlighet. Fördelen när du använder avokado, som i denna pesto, är att du kan dra ner på oljan – avokadon är tillräckligt fet som den, men lite vätska behövs – vilket är anledningen till att cashewnötsmjölk letade sig in på listan, men givetvis kan du byta ut det mot mer olja om du skulle vilja (?) eller någon annan mjölk.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Grönkålspesto | matkreation.se september 23, 2014 at 7:03 e m

    […] Helt klart ett måste på höstbordet! Vill ni ha en krämigare pesto utan olja så hittar ni avokadopesto här. Lika god […]

  • Leave a Reply