Kitchen stories

Bakad sötpotatis med köttfärsfyllning

juli 24, 2015

sötpotatis stoppad sötpotatis

Wow jag har lagat en hel del mat är det ända jag kan konstatera när jag går igenom recepten i Lunch&Middag. Inte så märkligt att det ibland känns som om jag redan lagat och ätit allt som finns ;p Så här kommer en favorit i repris. Bakad sötpotatis med köttfärsfyllning, toppat med chevré.

INGREDIENSER (2 portioner)

  • 2 stora sötpotatisar
  • 200 g köttfärs
  • 1 purjulök
  • 1 avokado
  • 1/2 dl lätt kesella
  • chevréost
  • kryddor efter smak

TILLAGNING

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Skölj därefter av sötpotatisarna, jag snabbskalade dem något men det går bra att lämna skalet på.

Då jag hade ont om tid så tillagade jag först båda potatisarna i micron, på full effekt i 10 minuter. Har du gott om tid går det att baka potatisarna i ugnen i ca 1 -1 1/2 timme. Medan sötpotatisarna micras så hacka upp purjolöken och stek den tillsammans med köttfärsen, krydda ordentligt. Skär därefter upp avokadon i bitar och lägg ner den i stekpannan med köttfärsen, häll i 1/2 dl lätt kesella och blanda runt noga. När potatisen är klar ska den ha mjuknat, skär upp ett snitt i potatisen och gröp ur den – fyll båda potatisarna med köttfärsblandningen, häll på chevré och ställ sedan in i ugnen i 15 minuter.

Servera med en grönsallad och en klick kesella. Så. Gott.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply