Kitchen stories

Bananpannkaks-frulle och Maktspelet

november 11, 2016

bananpannkakor

Denna vecka har tankarna legat på annat än att fota, äta och skriva. Här. För annars gör jag inte så mycket annat, jo – jag tränar en hel del. Men annars har skolan tagit över mitt liv. Den är mitt liv just nu hahah. 

Kvällens Padthai intogs i soffan för tre timmar sedan och än sitter jag kvar på samma plats, Idol byttes precis mot parlamentet och väskorna står packade. Imorgon beger vi oss uppåt i landet för den årliga resan till Skellefteå, vilket generellt också brukar vara familjens första kontakt med snöInte i år… 

Morgonen började annars med presentation och avslutning av PR-projektledning och strax därefter firade vi in nästa kurs vilket blir Strategisk kommunikation med ett 3 timmar långt studiebesök på Peak Performance där vi mottog vår nya brief. Kommande kollektion spanades in (vill ha. Ja) och det är alltså det vi ska arbeta med dom kommande veckorna. Utöver tentaplugg och praktiksökande då.

hemmagjord-sylt

När jag inte parerar mellan en miljon projekt försöker jag hitta mitt inre lugn med en ljudbok. Maktspelet av Henrik Fexeus – i’m HOOKED. Konsten i att få andra att göra som du vill… Utan att dom själva förstår att det är just det du precis gjort. Olof är skeptisk till att jag lyssnar på sådant, det han inte vet… Eller snarare är rädd för, är att jag övar upp mina färdigheter på just honom hahah.

Ljudboken finns på Nextory och vill du lyssna på den helt gratis (och alla andra du hinner med på 4 veckor!) så finns dom här :)

bananpannkakaglutenfri-pannkaka

Förra helgen slog jag på stort med pannkaksfrulle. Eller stort, dom tog cirkus ingen tid alls. Med varma hallon och ett stort glas mjölk. Kände mig som en femåring. 

Men så gott. Och så enkelt.

Recept på bananpannkakor (1 portion)

 • 2 ägg
 • 1 mogen banan
 • 1 nypa vaniljpulver

TILLAGNING

Mosa ihop allting med en gaffel i en skål, hetta upp en liten stekpanna med kokosfett och häll i smeten. Jag använde ett deciliter-mått för att hälla ut smeten. Glöm inte att lägga i en ny klick kokosfett i pannan innan varje ny pannkis! Värm sedan lite hallon i micron tillsammans med sötning som du toppar pannkakorna med!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Linda Assarsson november 17, 2016 at 10:38 e m

  Börjat läsa boken å ser fram emot vad den har att bjuda på ??

  • Reply matkreation.se november 21, 2016 at 8:15 e m

   Men vad roligt! Haha jag tycker man får en del intressanta tips, lite skevt egentligen när man tänker efter ;) Men återkom med recension sen när du kommit en bit!

  Leave a Reply