Kitchen stories

Banoffee proteinpannkakor med pro pud och vaniljsås

januari 7, 2016

ProteinpannkakorBanoffee pancake

Idag jobbar vi hemifrån och om två timmar beger jag mig, motvilligt, till sjukhuset för att sätta in en spiral. Sedan September har jag använt Natural cycles och insett att hormonfritt är egentligen det rätta valet för mig. Men det känns inte särskilt tryggt, tyvärr. Tycker jag. Efter att ha provat på p-piller igen för någon månad sedan kände jag direkt hur mitt humör påverkades och jag blev snäsig, lätt irriterad och ingenting kändes kul. Så jag klev av dem, och hoppas på att en spiral inte ska påverka mig lika mycket. Det är inte lätt att hitta rätt, men nu när jag vet hur jag mår helt fri från hormoner så vet jag vad jag eftersträvar i alla fall. Och hur jag borde kunna få må om jag hittar rätt.

Efter det blir det en lunch med mamma, råbiff har efterfrågats. Sedan har jag blivit ombedd att sjukskriva mig för dagen ”då vissa kan uppleva extrem smärta”. Sagt och gjort och den här dagen får gärna passera snabbt. Tack.

Hursomhaver, då vi var lediga även igår fick det bli en lyxfrulle. Pannkaksfrukost med Banoffee proteinpannkakor. Eller frukost, snarare var det väl brunch och därför tog jag kolhydraterna från lunchen och slängde ner i pannkakssmeten. Pannkakorna är alltså gjorda på Banoffee proteinpulver, från Myprotein, och sötpotatis. Som gör dem så där krämiga och goda. Till det hade jag en halv burk Pro pud Karamell och sedan en vaniljvisp på kvarg, cashewmjölk, flormelis och vaniljpulver. 

Drömmigt goda!

Glutenfria pannkakor

Dagen igår var annars precis en sådan dag jag behövde, hemmafix i pyjamas innan jag tvunget fick inse att det var dags att klä på sig för att bege sig mot gymmet. Det är alltid något kämpigare att ta sig dit, om jag inte gör det direkt när jag vaknar. Men väl där var det skönt att jobba igenom ryggen.

Grå skjorts

Efter gymmet kom jag hem och lagade mat med mannen som precis kommit hem från jobbet, Teriyaki lax med wokade grönsaker och romsås. Och två glas rött med vi planerade både restaurang för min födelsedag och sommarens weekendresa till Barcelona. En bra kväll, helt enkelt ;)

Proteinpannkaka Bananpannkaka

Men till proteinpannkakorna. Receptet ger 5 mindre pannkaks-plättar:ish. 

INGREDIENSER

  • 30 g Banoffee proteinpulver (eller annan smak)
  • 140 g okokt sötpotatis (en mindre potatis)
  • 1/2 dl bovetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl (3 st) äggvita
  • 4 msk sukrilett (eller annan sötning)
  • 2 msk cashewmjölk
  • 1 msk låg kalori äppelmos

TILLAGNING

Börja med att skala och skära upp sötpotatisen i bitar och koka dem tills de blivit mjuka. Mixa sedan alla ingredienser inklusive potatisen med en stavmixer. Hetta upp en panna med kokosolja och stek dina pannkakor, stek inte för länge för då blir de torra.

Jag stekte dem i en liten springform (inte med botten till formen därå ;p) Antingen gör du några små, eller cirka två större. Servera sedan med Pro pud, vaniljsås och bananer. Enjoy!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply