Life stories

Baton Rouge

april 2, 2017

Vaknade upp runt 1 idag efter en härlig kväll med tjejerna. Det blev sent, inte förrän vid 4 beställdes en taxi åt sällskapet. Men det är härligt när man hittat sådana stjärnor att hänga med att tiden alltid tycks sluckas så snabbt att man inte hänger med, ena sekunden var klockan 7 och en blinkning senare så hade 9 timmar gått.

Middagen igår är nog svårslagen. Ostron med gurkvinägrett och fish tacos på salmalax. Vinägretten är densamma som Hanna och Albin bjöd på för någon helg sedan, även denna gång tycktes den göra succé.

Egentligen är det bara att blanda äppelcidervinäger med finhacka schalottenlök och gurka och sedan smaka av med salt och sötströ. Jag blötlade gurkskalet i en halv dl vatten, plockade bort skalet och hällde sedan ner gurkvattnet i vinägretten för att ge den ännu mer gurksmak.

Till fischtacosen halstrade vi salmalax och serverade sedan den med hårda tacoskal och en salsa med avokado, gurka, mango, chili, lime och koriander. Vet inte riktigt hur jag ska få fram det här; men den här middagen var så god och verkligen smälte i munnen! 

Jag har precis dragit i mig en tallrik med korv och grönsaker från Baton Rouge som nyligen öppnat runt hörnet från oss. Ekologisk snabbmat utan tillsatser. På kvällens meny stod en Larsberg som är en mild fågelkorv, en vegetarisk korv, potatisklyftor och chipotle-ketchup. Till det köpte jag till en äpple coleslaw.

Söndagslyckan just nu är kännbar, alldeles strax ska vi dra igång en film här hemma och ladda om för en ny vecka ;.)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply