Kitchen stories

Bönpasta med fläskfilégryta

augusti 17, 2015

Bönpasta Bönpasta med kokosmjölk

Egentligen vill jag trycka på den där pauseknappen som aldrig tycks fungera när man behöver den. För när stora beslut ska tas, tycks allt annat inte spela någon roll, inte just nu för tillfället. Efter två år i vår lägenhet har vi beslutat att sälja. Det kommer alltid bara att finnas En första, egna lägenhet. Och det är denna. Och helt perfekt i mångt och mycket, men efter två år och plus 2 katter är det dags för större.

Köpa, sen sälja. Sälja, sen köpa.

För hur jag än vrider och vänder på det ser jag inte att jag kommer skonas från sömlösa nätter haha. Och när vi nu hittat the one och ser en budgivning som skenar blir mitt projekt ”stressa ner” inte direkt lättare. Så denna vecka kommer ägnas åt att andas, andas och andas och inläggen får helt enkelt återgå till normalt efter helgen. Lägenheten ska nu visas från sin bästa sida och en fotografering väntar redan onsdag morgon. Det skulle kunna vara så att saker och ting går nååååågot fortare än planerat när jag är delaktig. Det var alltså i torsdags jag kände att bo större, ja det skulle vara trevligt. Visning söndag, värdering söndag. Signa för sälj måndag. Inse att vi kommer vara bostadslösa tisdag, om allt inte går enligt plan haha.

Men till helgens middag, fläskfilégryta med bönpasta. Enkelt, galet gott och billigt då fläskfilé brukar ligga i rea-hörnan vid den här tiden på året ;)

INGREDIENSER (2 portioner)

  • Bönpasta
  • 1 burk kokosmjölk light
  • 400 g fläskfilé
  • Wokgrönsaker (valfritt)
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1.5 msk glutenfri soja
  • 1 msk honung
  • havssalt och vitpeppar
  • kryddor efter smak
  • skalade hampafrön

Bönpasta med hampafrön

TILLAGNING

Börja med att skära upp löken i strimlor och stek den i kokosolja, pressa i vitlöken och låt det fräsa ihop. Skär sedan upp fläskfilén i skivor och stek den med löken (och wok grönsaker om du vill ha dem) – salta och peppra ordentligt. När köttet är klart så häll över kokosmjölken, soja och honung och låt allting koka ihop en stund tills kokosmjölken tjocknat. Du skulle kunna reda den med arrowrot om du önskar den ännu tjockare.

Koka sedan upp bönpastan och servera med fläskfilégrytan och skalade hampafrön :)

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply