Kitchen stories

Bönpasta med gravad laxsås

juli 17, 2015

bönpasta med lax laxpasta

Det här, ska jag tala om, är en stor favorit hos mig. Skär upp, stek, koka och klart. Lättlagad. Och efter gårdagens pre-dinner-power-walk var snabb och lättlagat precis det jag ville ha.

Vi har nu varit hemma i en vecka och mannen konstaterade igår att jag var mer stressad nu, tillbaka i vardagen, än vad jag var på semestern. Att jag sedan inte känt mig stressad den senaste veckan gjorde mig smått irriterad av kommentaren. Och givetvis är jag väl mer avkopplad på semestern. Men så slog det mig. Möjligtvis skulle det kunna vara så att jag stressat mer än jag förstått, ni vet. Vardagens måsten-stress. För mitt problem, är att jag har svårt att koppla av. Att ibland bara vara. Inför kvällarna skapas mentala to-do’s som snabbt betas av en efter en och egentligen trivs jag med projekt som ska klaras av, men stress – vet vi alla, gör ingen gott. 

Så, fokus nu ligger på att stressa ner, att låta pulsen vila som annars lätt skenar iväg. Igår kväll la vi oss därför i soffan framför Castle,  Ikväll rensas schemat, middag ska lagas i lugn och ro och sedan blir det några avsnitt Castle. Med tända ljus. Igen. #ProjectFindYourInnerPeace

smal potatissallad stekt lax

Och jag tror vi haft laxtema hemma, här var onsdagens middag. Stekt laxkotlett med romsås och en mager potatissallad – recept på den finner ni här men denna gång blandade jag ner färsk koriander och rå broccoli. Det får jag tydligen inte göra nästa gång för mannen. Jag, ja – jag tyckte det gav lite crunch.

gravad laxsås

Men bönpasta med laxsås var det, som även fungerar fint som matlåda. Som sagt, jag slängde ner lite av ditten och lite av datten men receptet var väl på ett ungefär som sådant: 

INGREDIENSER (4 portioner)

  • 2 paket gravad lax
  • frysta ärtor (önskad mängd)
  • 4 matskedar kvarg
  • bönpasta
  • havssalt
  • topping: linfrön, solrosfrön, koriander

TILLAGNING

Börja med att hetta upp en stekpanna, häll ner ärtorna och låt dem tina upp – om det bildas vatten, häll av det.

Skär sedan upp laxen, bara att slica dem i paketet och lägg över i stekpannan. När ärtorna och laxen fått färg, klicka i 4 matskedar kvarg och salt- lite grann, laxen är salt ;)

Koka sedan upp pasta, lägg upp den på en tallrik och blanda ner en matsked kvarg och lite salt och rör om. Klicka sedan på laxsåsen och  rör om.

Så enkelt, men såååå gott. 

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply