Kitchen stories

Bönpasta med kyckling och laktosfri citronsås

maj 20, 2016

Glutenfri pasta Citronpasta

Om vi äter mycket kyckling hemma? Eeeeh Ja! Kyckling är svårslaget och har ett näringsvärde som tillåter mig att äta tre gånger så mycket mat än om det t ex serveras fläskkött. Egentligen spelar inte det någon roll, nu när jag är offseason räknar jag inte. Jag äter på känsla, som en bör göra. Men samtidigt har jag en tävlingsdiet inplanerad med start i februari, jag gör endast mig själv en otjänst om jag inte tänker någorlunda smart. Jag är så otroligt glad över att perioden efter dieten gick så pass bra ändå, att jag lyckades undvika formnoja (jag tror vi snarare har ett omvänt dilemma inför nästa diet; jag fullkomligt ÄLSKAR min kropp med några kilon plus!) och att jag lyckades landa i en vardag där jag kan äta det som jag känner för. Men med den otroliga mängd mat jag ändå äter, vid varje måltid- varje dag, föredrar jag att välja mat som ger större volym och en stabilare grund för min träning. Och där är kyckling fantastiskt!

Och bönpasta. Och parmesan, den är viktig :)

Risenta pasta

Det fina med pastarätter är att det tar ganska exakt ingen tid alls att göra. Framförallt inte när man lyckas sätta mannen i arbete, i efterhand inser jag nu att det jag ansvarade över; Det var att koka pasta. Inte konstigt att jag nästintill tyckte att maten liksom lagade sig själv ;)

Beanpasta

INGREDIENSER (2 portioner)

  • ca 400 g kyckling
  • 1 burk kokosmjölk ligh
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 2 citroner
  • 2 vitlöksklyftor
  • chilipulver
  • havssalt
  • peppar
  • bönpasta

TILLAGNING

Börja med att strimla kycklingen, stek den sedan i kokosolja med hackad färsk basilika, havssalt, pressad vitlök, chilipulver och peppar. När kycklingen stekt i några minuter så häller du över kokosmjölken och river över skalet från båda citronerna. Pressa sedan i saften från en (1) citron och smaka av, behövds det mer saft -pressa över den då.

Krydda ordentligt och låt allting koka ihop ett tag i stekpannan. Koka sedan bönpastan enligt anvisning, när den är klar häller du av vattnet från pastan och blandar ner den i stekpannan med kycklingen i citronsås.

Ta av pannan från spisen och servera med finriven parmesan ;)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply