Kitchen stories

Bönpasta med kyckling, svartkål och honung

februari 14, 2016

Bönpasta med kycklingTattoo

Det blev middag igår ändå, med våra underbara vänner och numera grannar. Det som uttalats var en trevlig, spontan och relativt lugn kväll. Det vi möttes av var något helt annat och middagen innehöll både Salma lax, hummer, lammkotletter, tryffelsås. Ja you name it och det fanns där. Underbart gott och efter tre flaskor vin, 5 rätter och 1 efterrätt promenerade vi hela den 30 sekunders långa sträckan vi hade hem.

Så efterlängtad vilodag idag. Hela min kropp värker av träningsvärk efter veckans gympass. Det höjda matintaget har gjort under för mina timmar inne på gymmet där måndagen började med ett PB i benböj på 70 kg och fredagen avslutade veckan med ett PB i frontböj på 55 kg (årets mål så en fet yeey på den). Efter att väldigt nöjt ha visat coach mina böj fick jag endast till svar att vi istället siktar på att böja x2 på kroppsvikten, vilket då innebär 100 kg i böj. Japp jag ignorerade givetvis vad jag precis hade hört. 100 kg är ju galet.

Morgonen började som en söndag bör. Med frulle och en stor kopp kaffe, tillsammans med Felix som verkade mån om att morgonmysa.

FelixMorningmood Felixen

Efter frukosten åkte vi och hälsade vi på morfar, vilket var precis lika trevligt som alltid.

Väl hemma var det dags för lunch. Bönpasta var länge sedan, så det fick det bli. Med kyckling, svartkål och champinjoner stekt i kokosmjölk och honung. 

Ekologisk honung

När jag lagar mat letar jag ständigt efter djupet i smakerna. Så där att man nästintill kan känna olika lager av smak. Förutom en himlans massa kryddor (det vanligast misstaget är just detta, att du kryddar för lite) gillar jag att ha i någon matsked honung, för en fylligare smak.

Svartkål Bönpasta

Och för lite crunch toppade jag pastan med nötter (och torkad frukt, för frukt i mat är gott!).

INGREDIENSER

Kyckling i kokosmjölk (ca 4 portioner) 

  • ca 800 g kycklingfiléer
  • 1 burk kokosmjölk light
  • 200 g svartkål (jag köpte en blandning av svartkål, grönkål och purjolök på påse)
  • 1 purjolök
  • färska champinjoner
  • 1 msk glutenfri soja
  • 1.5 msk ekologisk honung
  • chilipulver
  • garlic & peppar
  • havssalt

Tillbehör

  • bönpasta
  • sallad
  • nötter
  • torkad frukt
  • honung

TILLAGNING

Börja med att skära upp kycklingen i bitar och stek den i kokolja, krydda ordentligt redan nu.

Skär sedan upp purjo och svartkål (om du inte gjort som jag, köpt färdig-uppskuren) och hackade champinjoner. Stek grönsakerna med kycklingen och när allt fått färg slå över kokosmjölken, soja och honung och låt allting koka ihop i pannan i ca 10-15 minuter tills kokosmjölken börjat tjockna.

Koka sedan upp bönpasta, blanda ner kycklingen i kastrullen efter att du hällt av vattnet (:o!!) och servera sedan med sallad och nötter.

Trevlig fortsättning på söndagen och på denna Alla hjärtans dag! :)

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply