Kitchen stories

Bönpasta med smakrik köttfärssås

oktober 6, 2014

Bönpasta Pasta bolognese Risentas pasta

Okej. Nu börjar det spåra ur totalt. Ännu en helg med utgång. Det är helt korrekt, två helger i rad?! Jag känner nu att jag har gjort mitt för i år, numera återgår vi till rutin. Men ack så kul det var. Egentligen så gillar jag kontroll, kontroll på tillvaron. Att då avverka både en onykter kväll och en bakisdag under loppet av 24 timmar blir för mycket. Jag har aldrig varit en krogmänniska, det är inte riktigt min miljö. Och av denna anledning blir mitt val enkelt, ja jag gillar mysiga hemmakvällar och helgträning. Så det är det jag ser fram emot, nästa helg.

I veckan fick jag ett sms från min syster, Risentas bönpasta har äntligen tagit sin plats i hyllorna på Coop. Bra jobbat Coop. Alternativen börjar bli fler. Risentas nya tillskott var en riktig höjdare, konsistensen på bönpastan var snäppet vassare än á la ecos, som jag tidigare använt. Som den icke-pastaätare som jag är så upptäckte jag -för mig något nytt- genom att snabbt spola kallvatten på pastan när den är klar, så blir konsistensen fastare. Ja, jag är inte dum. Tillagningen avslutas. Men, för bönpasta som annars kan vara något mjuk gjorde detta stor skillnad. Så nu vet vi det. Måndag idag, vilket innebär att både ett benpass och ett Prformance strength pass ska avverkas. Kickastarta veckan, nu lägger vi ribban. Och till dess bjuder jag på fredagsmiddagens recept. Pasta med köttfärssås. Så enkelt, men så gott. Because sometimes simple is just great.

INGREDIENSER

Köttfärssås (lagar du köttfärssås- laga storkok)

  • 1 kg köttfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 0.5 dl Milda Mat Extra lätt & fyllig
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 gul lök
  • färska champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk oxfond
  • allroundkrydda (alternativt grillkrydda)
  • salt & peppar

Basilika Risentas bönpasta pasta

 

TILLAGNING

Börja med att hacka upp löken och stek den i en stekpanna med olivolja, skär därefter upp champinjonerna och lägg ner dem med löken. Se till att redan nu krydda lök och champinjoner med salt, allroundkrydda och 1 pressad vitlöksklyfta. Häll därefter ner köttfärsen och 1 msk oxfond. När köttfärsen börjar få fin färg så tillsätt 1 burk krossade tomater, matlagningsgrädde, 2 pressade vitlöksklyftor och en kruka hackad basilika. Snåla inte med kryddorna nu, smaksättning. Smaksättning, A & O.

Medan köttfärssåsen kokar ihop så koka upp vatten och häll ner din bönpasta, koka i ca 7-8 minuter och häll sedan över i ett durkslag. Spola pastan i kallt vatten och salta sedan väl.

Servera pastan med köttfärssås och en sallad på babyspenat och färska champinjoner. Och en klick pesto. För pesto är alltid gott.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply