Health stories

Borta bra, men hemma bäst

mars 8, 2015

Rajaisland

Nu är vi hemma. 14 dagar senare, 14 helt fantastiska dagar där vi hunnit med så mycket men ändå så lite. Semesterlunken. Som den rutinmänniska jag är innebär alltid semester en dov, liten, men ändå påtaglig ångest. Vilket för vissa kan låta helt bisarrt, men det är så jag fungerar helt enkelt. Semester är för mig en tid att spendera utan måsten, att bara göra det som i stunden känns bäst. #dowhatyoulove. Vilket för mig innebär morgonträning utan stress följt av en god frukost och sedan en dag tillsammans med familjen. Och mat, massa mat. Men med balans, trots allt. Svettiga morgonpass har fått följas av lata dagar på stranden, och ett glas vin till middagen. Balans. För mig.

Efter att halva sällskapet rest hem drog vi andra, läs pappa, upp växeln och lyxade till det något. Resort ute på Raja Island, ön vi absolut inte skulle besöka i år. Den fina, tidigare lugna, sandstranden som nu skeppar turister ut på rullande band – där man någonstans under alla randiga parasoll numera kan skymta något som tidigare liknat en strand. Men ut åkte vi, för det är tradition ändå. Men med övernattning. Och resortet var magiskt. Magiskt. Infinity pool, egna hotellsolstolar – vilket efter två veckors konkande av hyrda solstolar bara det var ren lyx och en middagsbuffé med allt och lite till. Hela tre omgångar från efterrättsbordet blev det för min del. Det här med balans på semester. Ibland får man unna sig, och när det fanns både banan i kokosmjölk och en coconut jelly så var jag bara tvungen att ge mig på det där bordet. En liten trädgård med en egen ute dusch hörde även till varje rum, hur mysigt som helst. Allting.

rajaisland strand racha hotel säng raja buffé squid

På kvällen bjöd hotellet på vin uppe på taket, lagom till att se solen gå ner. Den ena klyschan efter den andra. Och på morgonen hade vi bokat in ett yogapass nere på Fitness center, wake up happy.

rooftop raja

Allt har bara varit väldigt bra, kvalitets tid. Uppladdning inför våren.

Men i slutändan är det precis som man alltid säger, borta bra men hemma bäst. För efter två veckor så var det trots allt väldigt skönt att sova i sin egna säng. Framförallt efter en restid på närmare 16 timmar. Även om timmarna med sömn inatt var få. Hej Jetlegg.

Nalina

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply