Kitchen stories

Brieburgare

mars 10, 2017

Det är helg och dags för en återblick i arkivet, än idag pratar vi om den här brieburgaren som den bästa burgare som tillagats i detta hem. Så här kommer receptet, ett måste under helgen om ni ännu inte provat den!

INGREDIENSER (2 portioner)

  • 250 g högrev
  • 1 bit brie de meaux
  • 1 tomat
  • hjärtsallad
  • havssalt
  • svartpeppar
  • garlic & peppar
  • potatis
  • senap

Karamelliserad lök

  • 1 gul lök
  • 2 msk honung
  • 1 msk sukrilett
  • havssalt
  • olivolja

TILLAGNING

Börja med att sätta på ugnen på 250 grader. Skär upp potatisen i klyftor och lägg in i ugnen med olivolja och kryddor, ställ timern på ca 17 minuter.

Karamelliserad sedan löken: skär upp löken i strimlor, stek den i olivolja med honung, sötning och salt tills den fått en gyllene yta.

Krydda sedan högrevet med salt, peppar och garlic and peppar och forma det sen till två biffar, stek i kokosolja.

Skär under tiden upp brieosten och tomaten skivor. Lägg upp salladsbladen och fyll det med karamelliserad lök, när köttet börjar bli klart lägger du på brieost medan det ligger i pannan och låter det smälta – lägg sedan upp på burgaren och toppa med senap och sedan skivad tomat.

Servera med potatisklyftor. Smaklig måltid ;)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sara mars 10, 2017 at 4:02 e m

    Oh my. Jädrar vad gott det låter. Och ser ut!

    • Reply matkreation.se mars 17, 2017 at 9:15 f m

      Tack så mycket! Den här är en riktig hit, prova brie när du gör burgare! :)

    Leave a Reply