Kitchen stories

Broccolisoppa med glutenfri fralla

november 6, 2014

perfekt kokt ägg glutenfri frallaMed risk att låta som alla facebookstatusar men Det snöar! Och jag är sjuk, länge sedan jag var så här sjuk faktiskt – som min syrra sa imorse, du har valt helt rätt dag. Om jag har. Mysfaktorn steg precis en aning.

Och så äntligen har kost och träningschemat kommit, nu ska det byggas. Ungefär 4 mål mer om dagen och övningar jag var tvungen att googla. det kommer att bli bra det här. Den stora frågan är nu om jag faktiskt ska äta samma mat varje dag, till varje mål? Förfrågan skickad till coach och om det så – så får det bli så. Helt enkelt. Då varken min pojkvän eller ni vill äta kyckling 7 gånger om dagen så kommer jag fortsätta laga mat i vanlig ordning, med den lilla justeringen att jag denna gång inte får smaka på det färdiga resultatet. Okej, lite kanske jag kan smaka. Tack vare den oplanerade förkylning som svepte in och rörde om i min plan så får träningsschemat påbörjas så fort jag är frisk, jag har varken tid eller ork med det här.

Häromdagen var jag oväntat sugen på soppa, jag är en av dem som anser att soppa inte riktigt är mat. En förrätt, ett tillbehör. Men inte en middag. Nu i efterhand kan förkylningen möjligtvis förklara mitt sug efter flytande mat. Men väldigt gott var det, och en liten fralla på det.

INGREDIENSER

Broccolisoppa (2-3 portioner)

  • 1/2 kilo fryst broccoli
  • 2 dl grönkål (alternativt mer broccoli)
  • 1 purjolök
  • 2 dl kokosmjölk light
  • 2 dl vatten
  • 1 msk Renée Voltaire Buljong Orginal
  • örtsalt
  • 1 sådär perfekt kokt ägg

Glutenfri fralla (2 st) 

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl kesella
  • 1 dl mini keso
  • 3 msk rismjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • havssalt
  • 1 tsk brödkrydda
  • sesamfrön

soppmiddag spenat och grönkålssoppa broccolisoppa

TILLAGNING

Börja med att sätta på ugnen på 180 grader. Blanda därefter samtliga ingredienser för frallorna med en sked, jag rekommenderar verkligen brödkrydda i frallan. Pricken över iet. Lägg sedan upp ett bakpapper på en ugnsform och klicka upp smeten i 2 bullar – toppa med sesamfrön och grädda i ugnen i ca 35 minuter.

Ta sedan fram en kastrull och häll ner kokosmjölk, vatten, buljong, broccoli och grönkål och koka upp. Krydda därefter med ytterligare kryddor om du önskar och ta sedan fram en stavmixer och mixa allting men lämna lite bitar i soppan, skär därefter upp purjolöken och lägg ner den och koka sedan i ytterligare 10-15 minuter.

Servera sedan soppan med ett-perfekt-kokt-ägg och en fralla med philidephiaost 3 % och en bit rökt kalkon. Smaklig måltid!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Nyttig pulled pork recept | Matkreation.se april 24, 2016 at 10:03 f m

    […] gjordes enligt detta recept, förmodligen det ända brödet jag verkligen lyckats med […]

  • Leave a Reply