Health stories

Buddha bar

maj 11, 2015

town house engelsk bus

Londonuppdatering nummer 1 direkt från Loungen på Heathrow. Fördelen med att flyga med en berest mor, tillträde till Lounge. Min kamera består till 95 % av bilder på hus. För det ena huset var liksom finare än det andra. Vem som nu i efterhand egentligen skulle vara intresserad av att titta på alla dem dåra. Men vår Londonvisit kickades i vilket fall igång med en tur ut till Barnes, där vi spenderade några år av vår uppväxt. Nostalgitrip och allting såg ut som jag mindes, eller som mamma påpekade precis som jag minns det efter att ha sett alla bilder. Efter mycket strosande, egentligen mest för att vi någonstans i byn gick vilse, men så hittade vi i alla fall vår gamla pub (rättelse: mammas och pappas gamla pub då barn mer än gärna lämnas hemma i London) Så redan här invigde vi semestern med ett glas rosé innan lunch. 

red lion pub

Efter ytterligare någon timmes strosade, denna gång i ett försök att promenera bort berusningen som uppstod så var det bara att bege sig tillbaka till hotellet för att byta om inför kvällens restaurang besök. Buddha bar. Ska ni till London, ja. Då är det hit ni ska.

fried squid tuna tartar

Så liksom redan när förräterna gjorde entré så kändes kvällen ganska lovande. Chili fried squide och Tuna tartar. Heaven on a plate så, så kan vi förklara dessa rätter. Givetvis slank det ner ett glas champagne också, det är var ju liksom semester. 

Efter att vi delat på förrätterna, läs: mamma fick någonstans i mitt hetsätande knipa sig en liten bläckfisk, så kom våra huvudrätter. Och givetvis spann vi vidare på det här med ren och rå mat.

råbiff

Beef tartar med aubergine ”rom”. Äntligen stillades mitt råbiffbegär som någon gång uppstod efter att en bild på råbiff gjort entré i flödet på min Instagram. Bara väldigt, väldigt gott. Det skulle även kunna vara så att det möjligtvis beställdes in ytterligare två glas vin här också.

chocolate and caramel sesame bar

 

Och eftersom att vi ändå var inne på det här med semester så kunde vi väl inte avsluta kvällen utan efterrätt?! Och eftersom att senaste gången jag beställde in en efterrätt var i Maj förra året i New york så beställde jag den största de hade. Och självklart choklad. Chocolate caramel and salted sesame bar, med vaniljglass. CHOKLADDRÖMMEN

drinks rygg

passionsfrukt drink

 

Efter middagen begav vi oss hela vägen till baren, med skyhöga klackar och en hel del vin cirkulerandes i blodomloppetFör att avnjuta ytterligare ett sista glas, givetvis en drink i baren. Jag är inte så mycket för det här med drinkar, egentligen. Men den här, den här kallar jag drink. En syrlig passionsfruktsdrink med ett tillhörande litet glas champagne. Smakkombinationen här var ta mig faan oslagbar. Vilket antagligen det mesta var vid det här laget. 

Men summa summarum var kvällen magisk och helt klart ett måste om ni är i London. Ta bara ytterligare en titt på vår Tuna tartar. Ord är överflödiga.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   * 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply