Travel stories

Cebu, Filippinerna

februari 25, 2016

Philippines Hängmatta stranden

Har ni varit i Thailand, kan ni föreställa er det. Orört. Med kritvit sand, stora korallrev intill stränderna och minus alla andra svenskar. Möjligtvis är vi de enda svenskarna i hela Cebu, kanske till och med i hela landet. 

Vi befinner oss just nu i Maribago. 

Hammock Beach Maribago

En enda mening lyckades jag fånga upp innan jag bäddade upp det som skulle få vara mitt place under gårdagen, en hotellhanduk vid vattenbrynet.

Bränn er nu inte…

Det tog en dag. Och sedan var jag bränd. En skulle vilja påstå att man lär sig med åren. Jag går nu under namnet räkan. Ingen har sett bränd hy, tills de träffat mig och min syster på solsemester hehe.

Stranden

07:30 har vi tappra själar morgonmöte på hotellets gym, det där rummet med en crosstrainer och några hantlar. Många reps, en hög dos kreativitet och en timme senare är vi klara, redo för en dusch och sedan frukostbuffén som bjuder på allt från omelett, färsk frukt till sushi och fried rice… Som vissa i familjen tycks anse bör ingå i dagens första mål.

Igår var turisterna själva (Hej!) på hotellets Filipino Barbeque i ett försök till att lista ut exakt vad Filippinsk mat är. För det är ännu något oklart.

Buffé Sunset Solnedgång

När det är lågvatten här menar vi verkligen lågvatten.

Mat tycks vara mycket fisk, kyckling och fläskkött, en hel del inte jätte goda ting, men också några guldkorn. Är det något dom kan, är det efterrätter. Mycket kokosmjölk och mycket bönor i alla dess former. Och det vet vi alla vad vi tycker om det?! ;)

Cebu Bikini back

I dag hyrde vi en båt och drog iväg på en fem timmars Island hopping och snorklade.

Efter att ha fått klartecken på att det liksom inte ska finnas haj i detta område bestämde jag (trots nattens mardrömmar där allt vi gjorde, tycktes sluta med en hajattack) att hoppa i. Och det var magiskt att snorkla ute på reven. Ska leta fram en bättre bild på de galet vackra korallerna. 

Snorkla Snorkling

Kristallklart vatten och färgglada fiskar. Sedan var det bara att bege sig tillbaka till båten, njuta av de få minutrar vi fick vistas i solen och sedan sätta på sig tischan en tvingats bära för att hålla min hud från solen och åter plantera sig i skuggan.

Innan middagen tog vi en timmes Thaimassage där jag bokstavligen grät av smärta i min kudde medan damen typ knådade sönder min hud som börjar likna ett apelsinskal haha men annars var det skönt ;p Kanske får bli en huvudmassage imorn, ni vet. Dessa semester-dilemman ;)

Levis shorts

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply