Kitchen stories

Chevrésallad med zucchini och blåbär

juli 30, 2015

blåbärchevrésallad chevrésallad

Förra sommaren var vi i Palma. Som förövrigt snabbt blev ett favoritresemål, en himlans trevlig stad med fantastiska stränder som vi tog oss till med de lokala bussarna. En av dagarna var vi på en strand några kilometer från där vi bodde, då jag låg i hårdträning inför Tough Viking beslutade jag mig att springa dit. Och med hårdträning menar jag att jag vid det här laget hade jobbat mig upp till att klara löprundorna på cirka 5 kilometer haha. Som bekant är jag liksom ingen löpare. Men addera 35 grader värme på detta, och några varv extra då jag ständigt sprang fel med en mamma som guidar mig ”mot piren” . Vid havet. I palma. Pirer fanns det gott om, och ändå var ingen rätt. Ja, humöret svajade.

När jag efter alldeles för många kilometer äntligen kom fram. Var det lunchdags för de andra som hunnit slå sig ner på en varsin handduk på stranden. Hungrig och trött hittade vi första bästa restaurang…. Och jag tror jag åt den godaste salladen jag någonsin gjort. Antagligen hade allt varit gott. Efter den där löprundan, men den här – den var något extra. 

En sallad med chevré och blåbär. Chevrébiten var ugnsbakad, eller stekt – eller kanske inte stekt, egentligen. För som vi ser här ovan, fick jag till en ordentlig chevrésörja. Missförstå mig rätt – den var fantastiskt god men inte som i Palma. Jag skulle nu vilja ge er ett recept på en sommarsallad, men så tittar jag ut och ser regnet ösa ner. Så Chevrésallad it is.

INGREDIENSER (2 portioner)

 • 1 stor salladspåse med blandsallad
 • 1 zucchini
 • 2 bitar chevréost
 • 1 dl färska blåbär
 • 4 msk pesto (jag använder alltid denna, så krämig)
 • valfria nötter och frön (jag tog solrosfrön, pumpakärnor och pinjenötter)
 • honung
 • salladskrydda
 • svartpeppar

TILLAGNING

Börja med att skölja av och hyvla upp zucchinin med en osthyvel, är strimlorna för breda så skär dem på mitten med kniv. Lägg zucchinin på en tallrik, häll på 4 matskedar pesto blanda runt väl. I en stor skål så häller du sedan upp din sallad och krydda med salladskrydda.

Stek dina nötter och frön i en stekpanna utan olja, de ska endast få en krispig yta – häll sedan över dem på salladen. När zucchinin dragit sig ett tag så lägg över strimlorna på salladen, har du massa pesto kvar på tallriken så släng i det i salladen.

Hetta därefter upp en stekpanna, i med lite olja och lägg sedan ner båda bitarna med chevré, salta och ringla över honung – stek (smält, whatever) osten och häll sedan över den på salladen, toppa med blåbär och lite svartpeppar. Smaklig måltid!

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Sockerfria recept | Matkreation.se april 30, 2016 at 3:49 e m

  […] (självklart följt av matchkakan…. eeeeeh vem blir mätt på sallad?!) Det var en take på denna gudomliga sallad med zucchini, chevré och blåbär. Fast som ni ser, typ ändå något helt annat. […]

 • Leave a Reply