Kitchen stories

Chiakvarg med kanelstekt päron och mandelsmör

juni 16, 2015

stekt päron one whey kvarg chiapudding kvarg

Det är inte ofta mannen min får smaka på mitt kvällsmål, mest då för min rädsla att gå miste om mat. Efter att noga ha vägt upp min måltid på grammet ska inte det minsta doneras bort. Men igår offrade jag glatt en liten, liten sked. Då för att poängtera hur väl jag lyckats med mitt kvällsmål, och för att fiska några komplimanger över mitt mästerverk. 

Den må inte se så mycket ut för världen. Men vilken pangsmak denna lilla kopp innehöll. 

I min kyl står nu ett glas med päronhalvor i sockerlag, för vi alla vet väl om att aluminiumburkar inte ska ställas in i kylskåpet. Och efter gårdagens recept med ugnsbakade päronhalvor så blev det några över.

Kanelstekta äpplen är en stor favorit under det mörka vinterhalvåret, så kanelstekta päron borde väl göra sig bra de med? Och efter gårdagen kan jag meddela att de gör sig om än bättre än äpplen när de kanelsteks. 

Mustigt, men ändå somrigt. Toppat med min nya favorit, det blancherade mandelsmöretSom smakar, flytande mandelmassa?

INGREDIENSER (1 portion)

Chiakvarg

Kanelstekta päron 

  • 2 små päronhalvor (päronhalvor i sockerlag från Coop)
  • 1/2 msk kokosolja
  • 1 msk sukrilett
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 msk mandelsmör (vilket som går bra, men Monkis är klart bäst ;p)

proteinrikt kvällsmål

TILLAGNING

Börja med att blanda allting till kvargen i ett glas och ställ in den i kylskåpet i cirka 30 minuter. Skölj sedan av päronhalvorna i rinnande vatten, skär upp dem och stek dem i kokosolja, sötning och kanel på relativt hög värme så de får en stekyta.

När päronbitarna är klara, häll dem över kvargen och toppa med mandelsmör.

Det perfekta kvälls- eller mellanmålet har ni här :D

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply