Kitchen stories

Chiapudding med mango, passionsfrukt, fikon och kokosgrädde

januari 3, 2016

Laktosfri chiapudding Kokosgrädde Chiapudding med mango

Nu var det länge sedan jag slängde ihop en Chiapudding. Chia-hypen må ha lagt sig, men det är precis lika gott nu som då. Gårdagen gick, till skillnad från dagen dessförinnan, i 180. Det blir lätt så när jag spenderat ganska exakt 24 timmar i positionen; raklång i soffan. Att överkompensera, kanske. Men det var skönt att få starta året med något annat än huvudvärk varvat med mini marathon till kylskåpet.

Men det var trots allt lördag, och min fina brunchvän hade visst med sig en flaska rött. Så det blev ett glas vin medan jag och mannen lagade lördagsmiddag. Trots att jag på fredagen mumlade något om att det är ett helt nyktert år, 2016. Jaja. Ett glas vin, är praktiskt inget glas vin…

Efter årets första benpass, och ett fantastiskt sådant också, bar det av hem för lördagsbrunch. Givetvis med äggröra – som är ett ständigt stående inslag på bruncherna och med chiapudding som efterrätt, serverat med mango, passionsfrukt, torkade fikon och kokosgrädde, som blev över efter Nyårs chokladkakan. 

Chiapudding med fikon

Det viktiga med Chiapudding, är att addera sötning i mjölken. Tycker jag. Och med några droppar Toffee-smak blev det givetvis ännu godare. 

Idag bär det av mot storstan, shopping och lunch med mina systrar står på schemat. Men innan dess bär det av mot gymmet för ett armpass. Trevlig söndag! :)

Chiapudding

INGREDIENSER (1 chiapudding, dubbla för två… obviously)

  • 1 dl cashewmjölk
  • 1 dl pistagemjölk
  • 5 msk chiafrön
  • 2 msk sukrilett
  • 1 tsk vaniljpulver
  • flavdrops Toffee

TILLAGNING

Det behövs väl knappast någon längre beskrivning för chiapudding, men blanda – och kyl. Gärna minst 4 timmar, förslagsvis över natten.

Toppa sedan med uppskuren mango, passionsfrukt, torkade fikon och kokosgrädde (den feta delen av kokosmjölken vispat med sötning och vaniljpulver).

En stående klassiker som faktiskt borde införas allt oftare i vardagen!

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Årets första bikinidag och tips på snabblunch | Matkreation.se maj 7, 2016 at 5:35 e m

    […] fick en chiapudding hon med ;) Båda gjordes efter detta recept men med en halv matsked kakao i vardera glas. Perfekt solsnack […]

  • Leave a Reply