Kitchen stories

Chili & koriander biffar med pumpasås och fitnessnudlar

juli 2, 2014

pumpamiddagOch regnet fortsätter ösa ner och jag fortsätter med min höstmeny. Men visst, det är trots allt juli så en sommarsallad fick agera tillbehör, lite väl deprimerande annars. Köttfärsbiffar är min go-to-rätt, när fantasin sätter käppar i hjulet för kreativiteten så blir det biffar, men det är ju så gott! Då dagen bestått av dubbla träningspass behövdes mycket mat, så in smög ett paket fitnessnudlar – vilket givetvis går att byta ut eller utesluta helt.

INGREDIENSER (2 portioner)

Köttfärsbiffarna

  • 400 g köttfärs
  • 1 röd chili
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 stora champinjoner
  • 1 msk sambal oelek
  • salt & vitpeppar
  • garlic & pepper
  • 1 msk Renée Voltaire Lantbuljong Citrongräs & chili

Salladen 

  • Machésallad
  • 1 avokado
  • 100 g sockerärtor
  • 1 paket rödbetsgroddar
  • hampafrön
  • gojibär
  • örtsalt

RECEPTET TILL PUMPASÅSEN HITTAR DU HÄR 

köttfärsbiffarsallad (1)TILLAGNING

Börja med att tillaga din pumpasås, medan den puttrar på stekpannan på låg värme så kan du tillaga dina köttfärsbiffar och salladen.

Börja med att ta bort alla kärnor från chilin och finhacka därefter chili, koriander och champinjoner – häll ner allting i en bunke och tillsätt köttfärsen. Blanda allting och se till att krydda mycket. Värm upp en stekpanna och forma färsen till 4 köttfärsbiffar. Medan köttfärsbiffarna steker så mixa allting till din sallad och koka upp dina nudlar.

När nudlarna är klara så häll av vattnet och krydda dem väl, blanda ner några matskedar pumpasås och rör om. När köttfärsbiffarna är klara så montera ihop din tallrik och toppa med mer pumpasås och en stor klick Tahini.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Tahini är en sesampasta som är tillverkad av sesamfrön som är rika på zink, magnesium, kalcium och järn. Tahin används vanligen i hummus, personligen tycker jag det passar utmärkt till kött. Som den nötsmörsälskare jag är så står det givetvis alltid en burk tahini i mitt skafferi. Jag använder Tahin från Monki som endast är tillverkad av ekologiska, rostade sesamfrön. Tahin går att köpa i vanliga livmedelsbutiker.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply