Kitchen stories

Chocolate chip i portionsform

januari 27, 2016

Dag nummer två med antibiotika och jag kan konstatera att den biter som den ska, min tandvärk har nu övergått till ett oändligt kliande. Vilket tydligen ska vara något bra nu asså. Någon annan kan väl tycka att jag sett bättre tider, men det värsta är ändå tristessen som uppstår med just tandvärk. Idag jobbar vi hemifrån, mest för att nätterna inte är en dans på rosor. Men imorgon fyller jag 25, tandverk eller ej, då ska det lunchas med syster :D 

Protein chocolate chip Ombre

I fredags hämtade jag ut mitt paket jag beställt med Questbars, något jag försöker undvika då mitt relativt kontrollerade jag inte tycks kunna kontrollera mitt Questintag. Finns de hemma äter jag dem, för att liksom få dem ur världen. Problemet blir då när jag sitter med en låda innehållandes 12 stycken. Det blir mycket att äta sig igenom haha.

Okej och de är nu alltså slut. 6 dagar. 12 bars. Det blir två om dagen. Eller som i detta fall. Några om natten. Givetvis var det Cookie dough som beställts hem, och jag kom fram till att det jag förmodligen egentligen vill ha; det är chokladen. Men att jag maskerar det med att äta hela baren. Nu hade jag ingen choklad hemma, men jag hade sockerfria chocolate chips. Och istället för att vräka i mig nävar, bestämde jag att göra egen cookie dough, som sedan ugnsbakades i portionsstorlekar. 

Glutenfri chocolate chip Chocolate chip cookie

Visst kan man göra kakor av smeten med, även om jag personligen föredrar att luta mig tillbaka med en hel, liten form av kaksmet här i position; sängliggandes. 

Sjukstuga

Varje sjukdag tackar jag mannen min för att han prompt skulle ha tv i sovrummet haha, och Tivo för att han fint spelat in samtliga avsnitt av Vanderpump rules som jag smygtittar på när mannen min inte sitter bredvid och kritiserar avsnitten stup i kvarten :p

Sockerfri chocolate chipProtein kaka

INGREDIENSER (tre portionsformar, alt ett gäng kakor typ)

 • 1 tetra kikärtor
 • 1/2 dl kokosmjöl
 • 30 g proteinpulver Vanilj Vassle
 • 1/2 dl sukrilett (eller annan sötning som mäter som socker)
 • 1 msk mandelsmör
 • 1 msk rismjöl
 • 1 msk lågkalori äppelmos
 • 1 msk honung
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 tsk vanilj
 • några nävar sockerfria chocolate chips (jag köpte mina hos Nu3, eller hackad sockerfri choklad)

TILLAGNING

Sätt på ugnen på 170 grader. Häll sedan av vattnet från kikärtorna och skölj dem noga. Blanda alla ingredienser i en bunke (förutom chokladen) och mixa med en stavmixer till en slät smet.

Blanda ner chokladen och rör om med en sked. Häll över smeten i tre formar eller rulla bollar som du sedan plattar ut till kakor. Ställ in i ugnen i 18 minuter. Tänk på att tillagningstiden ändras om du gör kakor! Börja då kanske med ca 5-7 minuter och håll koll så de inte bränns :) 

Men så gott det här blev! 

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Chocolate chip i portionsform | ShapeMeUp Clean Eating januari 27, 2016 at 7:26 e m

  […] Av matkreation.se […]

 • Reply Cookiedough med nötchoklad & maräng | Matkreation.se februari 16, 2016 at 9:31 f m

  […] Minns ni receptet på Chocolate chip jag la upp för några veckor sedan? Med ett skafferi fyllt av kikärtor bestämde jag att göra […]

 • Leave a Reply