Kitchen stories

Chocolate/merengue questbar

juli 13, 2016

Två nya ljudböcker har precis lagts in på min offlinelista inför semestern, med tips från syrran fick det bli Henrik Fexeus böcker Bli kreativ och Öka din sociala kompetens. Jag kommer att komma hem klokare än någonsin efter två veckor i Italien. Jag har även kittat upp mig inför resan med två nya resväskor (Haha hej, någon här vill verkligen verkligen på semester!), får visa bild imorgon på mina nya resetillbehör, för det finns något som lockar med nya ting inför en resa ;p

IMG_3965

Gårdagens schizoväder fick oss att för andra kvällen i rad ställa in kvällsdoppet vid Kottlasjön och istället avnjuta en middag utomhus i ömsom regn, ömsom sol. Och ni som följer mig på Snapchat (Matkreation) fick sedan se oss två spåra ur med de filter som erbjuds. Haha vi konstaterade samtidigt att 1. snapchat är hysteriskt roligt, tycker vi. Huruvida andra anser oss lika roliga, är oklart och 2. En bör inte snapa efter 4 glas vin.

Questbar

Häromdagen satte sötsuget in i alla fall och jag kom på att det var ett tag sedan jag slängde ihop hemmagjorda Questbars. Den senaste månaden har min bar-konsumtion slagit i taket vilket inte är särskilt vänligt för min redan tomma plånbok.

Lemon questbar

Fyra bars, i två olika smaker vevades ihop. Citron/lakrits vet jag är en grym kombo och den blev lika god som väntat, men det var den andra smakkombinationen av Salted Caramel med bitar av choklad och maräng som fick mig på fall.

Merengue chocolate questbar

När jag gjorde Pavlovan fluffade jag upp äggvitan så hårt att den nästan smakade lite krämig, marshmallow:ig – vilket direkt påminde om fyllningen i en kärleksmums. För att kunna täcka den med choklad så klickade jag ut små bollar på ett bakplåtspapper och ställde in i frysen (utan att ha in den i ugnen då alltså)… När jag sedan hällde smält choklad över, så smälte den bort haha. Istället krossade jag ner dom som fanns kvar i min bar tillsammans med stora rutor av 96% choklad.

Så gott. 

Citron Questbar

För den andra använde jag en skopa vaniljvassle och rev sedan i skalet från 1 citron o9ch droppade i droppe av Dr Oetker lakritsessens.

Här hittar ni mitt recept på Questbars! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply