Kitchen stories

Choklad & lakrits Caseinbollar

april 15, 2016

protein chokladbollarProteinbollarFredag

Idag fick jag vårkänslor på riktigt, eller egentligen fick jag nästan sommarkänslor. En har visserligen svårt för det här med att leva i nu:et, det har knappt hunnit bli vår och jag har redan tröttnat och vill ha sommar. Häromkvällen låg jag och önskade att det snart var jul (älskar julen) men då sa mannen att jag fick ta och coola ner lite, så vi backar bandet och uppskattar det som är här och nu, våren. Egentligen är nog April en optimal månad för mig nu när jag tänker efter, ena dagen kan det liksom vara vår, nästa lite smått sommar haha och plötsligt kan det snöa på det.

Morgonen har bestått av telefonköer, där jag inte kom fram i någon. Skatteverket gav mig plats nummer 347 och valde sedan att klicka mig när jag kommit ner under 50. Not doing that again. Carglas var inte bättre de, men där hittade jag en chatt att terra. Fredagsfix idag helt enkelt. Och ikväll ska jag och mannen åka och inhandla Ostron, kvällssnack till vår deklarationskväll hehe (så himlans kul att bo med mig ibland!).

Sockerfri chokladbollGlutenfri chokladboll

Häromkvällen slängde jag snabbt ihop ett gäng choklad och lakritsbollar (säger man bollar?!) som skulle varit till helgen. Så blev det givetvis inte, de blev kvällsmål samma kväll. Taktiskt nog hällde jag ner lakritsessens (hittade en från Dr.Oetker i mataffären, är den ny kanske?) – för mannen gillar inte lakrits och jag ville liksom ha dem för mig själv, jag gör så ibland då. Har i lakrits i bakverken alltså hehe, men nädu ”Jätte, jätte goda” tyckte jag höra någon mumla medan mina chokladbollar försvann en efter en….

Casein chokladbollar Fredagsfeeling

Nu ska jag till gymmet och inte träna ben. Knät är betydligt bättre idag och jag ser ljust på framtiden för det och beräknar (enligt egen bedömning) att vara tillbaka med benträningen redan på fredag nästa vecka, men än vågar jag inte chansa så istället ska jag träna det där som borde tränas, men som verkligen inte är kul – mage och vader. Och så kör vi igenom ryggen en gång, för att det är så himlans skoj ;)

Receptet på Caseinbollarna ger ca 7-8 st, superenkelt – supersnabbt och himlans, himlans goda så prova dessa under helgen om ni får tillfälle!

INGREDIENSER

 • 1 dl havregryn
 • 2 dl mini keso
 • 1/2 dl Body Science Casein choklad
 • 1/2 dl sukrilett (eller annan sötning)
 • 2 msk kakao
 • 1 kapsyl lakritsessence (eller lakritspulver)
 • 1 msk pistagemjölk
 • 1 tsk vaniljpulver
TILLAGNING
Blanda allt i en bunke, mixa snabbt med en stavmixer och rulla till bollar (med blöta händer!). Rulla dom därefter i kakao, lakritspulver och frystorkade jordgubbar… Eller inte. Ni gör som ni vill ;)

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Linda Assarsson april 15, 2016 at 11:05 e m

  Alltså..de ser sååå sjukt goda ut!!! ??

 • Reply Karin Fitness & Hälsa april 15, 2016 at 11:36 e m

  Härliga bollar! Med vad är pistagemjölk?

  • Reply matkreation.se april 21, 2016 at 11:53 f m

   Pistagemjölk är som cashewmjölk eller mandelmjölk, men med pistagenötter dåra haha. Supergott!

  Leave a Reply