Kitchen stories

Choklad och kafferutor

november 7, 2015

Sockerfri chokladkaka Kaffechoklad

Äntligen sitter jag ner, i soffan. Och inser samtidigt att det sämsta jag kunnat göra var precis vad jag gjort – att hungrig slå på foodwars. Men samtidigt är jag för trött för att sträcka mig efter fjärrkontrollen. En loose-loose just nu.

Dagens ryggpass gick bra och jag fullkomligt studsade upp i chinsen, min lättare kroppshydda må alltså ändå fylla en funktion ;) Efter gympasset massproducerade jag matlådor så att jag inte ska behöva tänka på det de kommande dagarna och därefter skickade jag in min inlämningsuppgift om Hälsobegrepp. En produktiv dag där många måsten betats av.

Så till dagens recept, som definitivt hade varit slut vid det här laget… Om jag inte hade varit på diet då alltså, för jo visst smakade jag. Och visst var det gott, ganska väldigt så gott. Och tar, återigen, ganska väldigt liten tid att tillaga.

Tanken var då att jag skulle göra en chokladkaka med kolakräm, men efter att ha länsat kylen ett flertal gånger igårkväll fick jag inse att mina dadlar liksom inte låg kvar där jag sist lagt dem och efter ett telefonsamtal till mamma fick jag höra att hon slängt dem (??) Så, där hade halva kvällen gått och att komma på något nytt recept för chokladkaka var jag något för trött för. Så jag rörde ihop det som dukats upp framför mig, i en kastrull och sedan in i en form som fick spendera natten i frysen.

Kalaset toppades sedan med hackat naturgodiset men går givetvis att byta ut mot t ex nötter, frön och torkad frukt. Eller färsk frukt, som först var tanken tills jag insåg att jag glömt även det.

LCHF choklad

INGREDIENSER (ca 10 rutor)

 • 1,5 dl kokosolja (med eller utan smak)
 • 1,5 dl kokosmjölk light
 • 3 msk agavesirap
 • 3 msk hasselnötsmjöl
 • 3 msk kakao
 • 1 msk carobpulver
 • 1 msk malt kaffe
 • 1 tsk vaniljpulver
 • naturgodis till topping (valfritt)

Kaffe och chokladrutor

TILLAGNING

Hetta upp allting på låg värme i en kastrull. Klä sedan en brödform med bakpapper och smörj med kokosolja, min brödform var för stor så jag gjorde en form själv av aluminiumfolie och la ner i formen.

Häll sedan över smeten och ställ in formen i frysen, efter någon timme så toppa med valfri topping (vi vill inte att det sjunker ner i smeten) och låt chokladen sedan stelna under natten.

Ta sedan fram chokladen och skär upp den i bitar, låt den vara framme cirka 5 minuter innan servering. Verkligen, så god! 

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply tina öhrn november 8, 2015 at 7:58 f m

  Ser fram emot att få smaka ikväll!

 • Reply Katarina november 8, 2015 at 2:53 e m

  Ser underbart gott ut!

  • Reply matkreation.se november 8, 2015 at 5:32 e m

   Tack! De blev väldigt bra och så enkla som dessa är får du nästan prova någon kväll :)

  Leave a Reply