Kitchen stories

Chokladig kaseinbrownie med rödbetor

augusti 26, 2016

Sockerfri brownie

Jag ser förmodligen precis så sliten ut som jag känner mig efter en tre timmar lång föreläsning med affärs- och varumärkesstrategi. Det var väl kanske snarare en 6 timmar lång föreläsning, men vi hade visserligen 1 timmes lunchbreak där emellan där vi fick tid att påbörja grupparbetet vi har i kursen ;) Så jag ska väll inte gnälla allt för mycket.

Jag sitter nu och inväntar de andra vinsugna-klasskamraterna för att pallra oss iväg på en snabb fredags AW innan jag möter upp Olof för att köpa naturgodis och sedan åka hem och svira om till mjukisbyxor. Extremt efterlängtat!

glutenfree

Vårat förslag på varumärke som vi vill arbeta med under denna period är inskickad och blir det godkänt har vi ett spännande företag att fördjupa oss i. Det svaret får vi på söndagkväll dock, tydligen skulle vi lära oss redan nu att inte särskilja på vardag och helg hahaha?!

Men rödbetsbrowniesarna ska ni få receptet på innan jag inleder vad jag fram till nu kallat just HELG.

glutenfri brownie

Frostingen vevade jag snabbt ihop och är en blandning (utan exakta mått) på lättkvarg, philadelphiaost light, kakao och sötströ. Och himlans förträffligt god.

sockerfri frosting

INGREDIENSER (ca 7 bitar, jag tillagade smeten i en brödform)

  • 3 stora rödbetor
  • 1 dl chokladcasein (jag använder detta)
  • 1 dl sötning
  • ½ dl mandelmjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  • några bitar sockerfri choklad
  • 1 ägg
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa havssalt
  • 1 nypa vaniljpulver

TILLAGNING

Börja med att skala och koka rödbetorna tills de blivit mjuka. Sätt sedan på ugnen på 170 grader.

När rödbetorna är klara så mixa dem med en stavmixer till en puré tillsammans med kasein, kakao och sötning.

Blanda sedan ner resterande ingredienser (förutom chokladen) i smeten och mixa igen. Finhacka chokladen och häll ner den i smeten, rör om och häll över den i en smord brödform.

Grädda kakan i 38 minuter, låt den sedan svalna i kylskåpet och toppa den sedan med chokladforstingen :)

Nu tar jag HELG!

… Vilket alltså innebär morgonträning kl 09 på SATS Stureplan lördag och söndag och däremellan plugg inför nästa veckas Tenta, inlämning OCH grupparbete. Woooooop

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply