Kitchen stories

Chokladkasein med hyvlad choklad och hallonsylt

juli 22, 2016

Nu är jag färdigtränad och ska alldeles strax slänga mig in i en dusch och sedan bär det av till Capri idag för lunch. Vi har snart sett halva Italien på en vecka känns det som och morgondagens ligga och sola vid poolen känns både lockande och välbehövlig. 

Kaseinpudding

Hittade ett gäng recept som jag ännu inte visat här. Nu räknas väl kaseinfluff knappast som recept kanske, but non the less; sjukt gott är det ändå och ett stående kvällsmål hemma.

Jag har börjat vispat kaseinet med äggvita, efter att ha hört Andreas tips i Tyngre. Stor skillnad på både volym och konsistens. 

Chokladkasein

Oftast äts kvällskaseinet med frysta bär men emellanåt micrar jag dem och blandar ner sötning och chiafrön och låter sylten sätta sig i kylen ett tag. Och eftersom det är FREDAG (insåg jag när jag vaknade till att Fredagspodden hade släppts. Helt tappat greppet om dagarna här haha) så bör en även hyvla lite mörk choklad över.

Okej, måste springa. En ska till Capri.

INGREDIENSER (2 portioner)

  • ca 1 dl äggvita
  • 1 dl chokladkasein
  • 2 msk kakao
  • 1/2 dl sötning
  • ca 1/2 –  1 dl mjölk (eller vatten)

TILLAGNING

Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum med en elvisp, tillsätt kaseinet och rör runt med en sked (annars har du pulver överallt) häll ner sötning, kakao och mjölk och vispa med elvispen till önskad konsistens. Häll ner vätskan lite åt gången tills rätt krämighet ;)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Recept kaseinfluff | Matkreation.se augusti 1, 2016 at 8:56 f m

    […] mitt proteinintag och smällde direkt på med en kaseinskål till kvällsmål enligt detta recept – och toppade med en stekt banan, en nypa kokossocker och […]

  • Leave a Reply