Den traditionella kvälls-muggkakan tog igår en helt ny form. Kaseinpannkaka. Med smak av Cookie dough, till det – en proteinfyllning med smak av cookies & cream. Ni hör ju. Detta kan inte slå fel. Jag har länge letat efter den glutenfria varianten av Oreos, Glutano Chocolates O’s, otippat nog hittade jag dem i den glutenfria hyllan i en liten butik – i boviken – i skellefteå. Toppen över iiet på denna lilla fantastiska måltid. Enjoy!
INGREDIENSER
Kaseinpannkaka
- 1 skopa One casein Cookie dough från Fitnessguru (alternativt annat kaseinprotein)
- 1 dl äggvita (3 äggvitor)
- 0.5 dl cashewnötsmjölk
- några steviadroppar karamell
Proteinfyllning
- 1/2 skopa Whey 80 Cookies & cream
- 1 msk cashewnötsmjölk
- 1 msk lätt kesella
- 1 tsk sötning
TILLAGNING
Börja med att vispa upp 1 dl äggvita med en elvisp till ett hårt skum, tillsätt därefter resterande ingredienser och vispa någon minut till. Hette upp en liten stekpanna med kokosolja och häll i smeten, stek ca 2-3 minuter på vardera sida. Stek den inte för länge, kaseinprotein kan lätt bli gummiaktigt om det gräddas för länge.
När pannkakan är klar, blanda ingredienserna till fyllningen och häll sedan över pannkakan. Vik ihop och toppa med glutenfri kaka och gojibär. Säger väl det, kvällsmål är dagens absolut bästa mål!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
2 Comments
Hur mycket motsvarar en skopa proteinpulver?
Med vänlig hälsning,
Rebecca
En skopa är cirka 30 g proteinpulver :)