Kitchen stories

Cookiedough med nötchoklad & maräng

februari 16, 2016

Att jag liksom åker på semester på fredag är helt ofattbart. Vanligtvis brukar jag vid det här laget ha betat av mina packningslistor noggrant med ett prydligt kryss bredvid varje punkt. Förmodligen har jag hunnit skrika på mannen min också för att han tycks förminska vikten av just dessa listor (men inte är det jag som sen sitter i Thailand utan badbrallor… liksom). Men att vi bytt resedestination tycks ha ställt till det för  mig. Jag kan inte längre visualisera min semester, att vi inte blir borta lika länge som vanligt tycks också ha minskat min stress över att få ihop en smart packning för veckorna jag är borta. Men 10 dagar blir vi borta i år, lite skevt att packa ner både bikini, strandkläder långa träningstights och en varm tröja.

Första stoppet blir Hongkong där vi både ska vandra, äta finmiddag och allmänt sightsee:a (??). Därefter väntar några dagar med sol och bad på filipinerna, för att sedan åka tillbaka och bruncha i Hongkong innan flyget tar oss tillbaka hem. Vilket som så ska det bli förträffligt att få känna solens värme.

Hemma vågar jag inte bunkra upp med allt för mycket mat och jobbar istället på att rensa både kyl, frys och skafferi. Av någon anledning tycks jag köpa på mig en del kvarg när jag är in the moment i mataffären. Jag har svårt för kvarg, efter min diet. Så varför jag gör det förstår jag inte. Egentligen är det inte kvargen i sig som är motbjudande, mer tanken på att jag förmodligen åt mer kvarg under dieten än vad gemene man gör på ett år.

Men som tillbehör fungerar det förträffligt fint. 

ProteinkakaSockerfri kakaBack

Att få vakna varje morgon numera (nästan i alla fall) till sol är helt enkelt fantastiskt. Motivationen till dagen blir så otroligt mycket lättare att plocka fram. Och att inte tala om hur vackert Sverige är på vintern när solen lyser på det tjocka snötäcke som klär marken. 

Bomber jacka Vinterjacka

Födelsedagsmiddagen på Publico som inte blev av bokades om till ikväll, som nu måste bokas om för en andra gång. Mannen min har blivit sjuk och denna gång överväger jag att boka av från hans epostadress, alternativt hålla tummarna för att historiken på mejlkontakten jag hade med dem senast inte följer med. Förmodligen behöver majoriteten av deras middagsgäster inte avboka samma bokning två gånger. Omständiga som vi är.

KikärtskakaProteinmaräng

Hursomhaver. Minns ni receptet på Chocolate chip jag la upp för några veckor sedan? Med ett skafferi fyllt av kikärtor bestämde jag att göra en ny omgång till frukost.

Jag använde istället tre små springformar som jag gräddade botten i och när de var klara så tog jag ut dem och lät dem svalna, toppade sedan med nötchokladskvarg och maräng.

Marängerna vispade jag upp hårt tillsammans med sötning och vaniljpulver och spritsade sedan ut i själva springformen (efter att ha tagit bort bottenplattan) i ugnen på 100 grader i ca 50 minuter. Det går självklart lika bra att grädda marängerna utan formar och bara genom att klicka ut den vispade äggvitan i en cirkelform direkt på bakplåtspappret med en sked.

Okej, finns det något bättre sätt att starta denna tisdag med än med SOL och denna frulle?! 

Sockerfri cookie dough

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply