Kitchen stories

Cookies & cream proteinglass

december 3, 2014

sockerfri proteinglass sockerfri glass

 

Alltså, hur trött kan en människa vara? Rädslan över att somna på plats, oavsett var jag befinner mig börjar allt mer ta över. Efter gårdagens yogapass somnade jag 10 minuter in i Elementary, klockan var då 8. Problemet är dock att jag mer snoozade mig igenom två avsnitt. För sömnig för att förstå vad som händer, men för vaken för att kunna se om dem. Efter frukosten i morse somnade jag igen, ja – min oro är befogad. Jag skyller på mörkret, men vi bor i ett land där mörker är vår vardag – i typ sisådär 2/3 av året. Får-liksom-ta-och-lösa-det-här. Punkt. I lördags var jag pigg, mitt i en provsmakning av FEMIMALS nya PWO kom vi på att vi under två timmar provat PWOs i varje monter och att händerna vid detta lag smått börjat skaka, koffeinkick på ingång. För en person som tidigare åkt på en koffeinöverdos var signalerna tydliga, sluta drick allt vi ser. Kanske inte ett vinnande vardagskoncept. Men med en Celsius i kroppen laddar jag nu upp för ett rump och plyopass. Och lite marklyft. För satan vad jag saknar marklyft i mitt nya träningsprogram. Ikväll väntar julbord med jobbet, Villa Godthem. Men mer om det imorgon. Häromdagen gjordes glass till kvällsmål, proteinrik och sockerfri. Med glutenfria kakor, Glutano, som jag alltså – otippat nog – hittade i matbutiken i Norrland. Använder vi glassmaskinen ofta? Not so much. Men en relativt billig investering som är perfekt att plocka fram när glassuget slår in.

INGREDIENSER (1-2 portion)

proteinglass laktosfri glass

TILLAGNING

Börja med att – dagen innan – ställa in din glassbägare i frysen. Jag använder Krups glassmaskin. Blanda därefter samtliga ingredienser förutom kakorna med en visp i en bunke. Sätt igång glassmaskinen och häller ner smeten, häll i de krossade kakorna och låt maskinen sedan göra sitt jobb. Så enkelt men ack så gott.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply recept sockerfri glass | Matkreation.se juni 16, 2015 at 11:03 f m

    […] några glassrecept hittar ni även här och här och så har jag även ett recept med Bara bär – utan glassmaskin […]

  • Leave a Reply