Kitchen stories

Curry- Mangokyckling med råkostsallad & ris

april 11, 2016

KycklingmangoKung markatta mangosås

Dagen togs ledigt från jobbet idag, jag blev sent antagen till båda mina kurser vilket skapade ett mindre kaos när jag insåg att jag missat båda deadlines för inlämningarna. Dom är nu skrivna och inskickade, båda två! Och därutöver hann jag påbörja näst inlämning, så jag är återigen i fas.

Tidigt imorse gick jag upp och satte högrevsgrytan vi ska äta till middag på kokning, köttet har nu legat i grytan sedan klockan 08 (gissa om det är mört nu eller?!). Därefter tog jag mig in till SATS Stureplan för ett benpass, något motvilligt men är det någon gång träningen borde prioriteras så är det under en stressig period. Redan när jag kommit fram kändes det som helt rätt beslut ;) Och det var skönt att komma bort en stund från skrivbordet och se lite sol. För hej våren, underbart ju!

Kyckling med mango

Vi provade för ett tag sedan att ugnsbaka kyckling med Kung Markattas Mango och ananassås – supergott! När jag nu såg deras Curry- och mangosås på hyllan, kände visserligen en del av mig att förmodligen är det lite same-same, men en annan del kände att även denna behövde prövas.

Råkostsallad

Vi äter mycket kyckling, det gör vi. Främst för att det gott, men också för att det är betydligt mycket billigare än att köpa kött. Nu är det dags för vegetarisk afton här i veckan igen, så snart kommer ett vego-recept upp.

Kycklingen stekte jag med chili, paprikapulver och vitlök tills den fick en yta och sedan hällde jag ner en förpackning frusen mango (går lika bra med färsk) och sedan curry- och mangosåsen (typ halva burken). Sedan fick allting koka ihop i pannan tills såsen tjocknat rejält.  

Kycklingen serverades sedan med favoritsalladen Röd Råkost (med en rejäl näve fetaost) och kokt ris med kokosflingor.

Okej, nu ska mitt huvud få vila resten av kvällen från allt som har med en dator att göra. Härligt att veckan är igång igen haha ;)Kung markatta sås

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply