Kitchen stories

Dagens pre workout, Amaranthgröt med hampaprotein

augusti 13, 2014

Processed with Moldiv

amaranthgrötÅterigen tillbaka till civilisationen, att få duscha varmt i mer än 2 minuter var en obeskrivlig känsla. Fantastiskt. De norrländska skogarna levererade, att få komma bort ibland är skönt. Känna lugnet, och lugnet infann sig definitivt. Men som sagt, det kan vara lika skönt att få komma tillbaka, tillbaka till rutiner. Jag är en rutin människa, jag gillar regler och ramar. De håller mig på banan, mot mitt mål.

Om endast 3 dagar går det första av de tre loppen av stapeln, de tre loppen som skulle bli sommarens mål. För att ständigt utvecklas behöver man mål, något att jobba mot – jobba för. Midnattsloppet är först ut, 1 mil. Trots semester och resor har kost och träning sköts, för mig är det självklart – jag älskar min träning, den får mig att må bra. Likaså med kosten, att äta hälsosamt har vi nog alla förstått inte behöver vara tråkigt. Men lite ångest är det ändå, det där med att springa lopp. Jag försöker att fokusera på att det ska var kul, ingen press, men jag vet inte riktigt exakt vad som är kul med att springa den där milen. Men taggad är jag, som jag kämpat med sommarens löprundor, snart sätts fysiken på prov. Blicka framåt.

Hemma stod i alla fall en oöppnad påse amaranth och dagens lunch var ännu inte planerad. 1+1=2. Amaranthgröt fick det bli. Koka upp, in i kylen och ner i väskan dagen därpå – hur lätt som helst.

amaranth amaranthgrötenINGREDIENSER (1 portion)

TILLAGNING 

Börja med att koka upp 0.5 dl amaranth med 1 dl vatten, när vattnet börjat försvinna så sänk värmen och häll ner resterande ingredienser. När allting kokat ihop så ta av kastrullen från plattan och låt gröten svalna, häll sedan över i en burk och toppa med vad du önskar. Min toppades med oskalade hampafrön, gojibär, krossade pistaschnötter och kokosflingor. Smaklig måltid!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Amaranth är ett frö som länge nyttjats av aztekerna, dess höga proteininnehåll i kombination med en hög halt av aminosyran lysin skiljer amaranthfröt från andra sädesslag. Fröna är helt fria från gluten, har ett lågt GI och är rikt på vitaminer och mineraler. Amaranth kan användas istället för quinoa till maträtter eller som en variation till havregryn i gröt, det går även att poppa amaranthfrön som ett alternativ till popcorn. Jag köpte min påse amaranth här.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply